Henrik Schwarz componeert vers album

Het heeft hem 4 jaar, bloed, zweet en tranen gekost maar Alles hat ein Ende. Henrik Schwarz stuurt het eerste nummer Walk Music Four van zijn nieuw album Instruments de wijde wereld in! Deze Duitser heeft altijd al een boontje of twee gehad voor klassieke muziek, jazz en andere traditionele muziekstromingen, maar is er nu ook in geslaagd dit neer te pennen op partituur en te bundelen in een album van zeven symfonieën.

Henrik Schwarz - Walk Music

De man is al lang gekend om zijn crossmediale tracks — ergens tussen house en etnische volksliederen — maar heeft dus nu vier lentes liggen zwoegen om een deel van zijn discografie te vertalen van bits naar notenbalken. Hij kon voordien nog geen noot lezen, maar heeft voor dit project zijn technologische kennis weten te bundelen met de klassieke traditie van talrijke musici. Het resultaat is een kruisbestuiving waar Bach hemzelve nog trots op zou zijn!

Instruments, onder leiding van Emi Akiyama en het Tokyo Secret Orchestra, komt uit op Sony Classical en ligt vanaf 10 april in de rekken. Walk Music Four is alvast beschikbaar op iTunes en Spotify.

Foto: © Arena Berlin

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel