Abu Simbel en Laetho wagen zich aan gratis house

Wie bij West-Vlaanderen spontaan aan pittoreske grauwe patattenvelden en onverstaanbaar gewauwelde middeleeuwse dialecten denkt, wel die heeft máár grotendeels gelijk. Dat bewijst rijzende ster Laetho met iedere productie opnieuw. Zo is dat niet minder in deze gratis joint venture met Abu Simbel.

Daar waar Laetho zich normalerwijs houdt aan de purple sound die Joker vanuit Bristol pionierde - check onze review van zijn laatste album - waagt de jonge Bruggeling zich nu samen met zijn kompaan aan house, milledju!

Het is echter niet zomaar een achteloze kopie van de deep house die tegenwoordig het mooie weer maakt in de hitparades. Het veelspuiende olijke duo Matthieu Van Laethem en Eli Dekeersgieter halen hier hun inspiratie elders vandaan. De hiphopinvloeden die Abu Simbel in zijn DNA draagt zijn duidelijk terug te vinden in het gesternte van de samples, en de tempowisseling ongeveer halfweg.

Dit is een manifest van twee talentvolle producers in volle ontwikkeling. Maak er deel van uit en download dit nummer gratis en voor niets op de SoundCloud-pagina van Abu Simbel.

Abu Simbel & Laetho - Flamengo Fresh

Meer weten over Laetho? Check dan zeker het interview dat we met hem deden.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel