Reflektor opent binnenkort de deuren in Luik

Wallonië heeft er een spraakmakende concertzaal bij, namelijk Reflektor! De zaal biedt ruimte aan 600 concertgangers, is gelegen in Luik en opent er op 4 maart de deuren. Bij een feestelijke opening hoort natuurlijk ook een feestje. Daarom is de zaal in de openingsweek maar liefst drie avonden gratis beschikbaar voor alle feestvierders.

In het midden van Luik zal Reflektor jaarlijks tot 100 concerten en optredens organiseren, met artiesten uit tal van genres. Daar hoort dus ook heel wat elektronisch geweld bij, zo blijkt uit de eerste geprogrammeerde artiesten.

Op 4 maart krijgt Oscar & The Wolf de eer om de spits af te bijten. Dat concert is helaas wel al uitverkocht. Maar niet getreurd, de drie dagen daaropvolgend is de zaal namelijk gratis te bezoeken met namen die kunnen tellen. Als eerste is The Experimental Tropic Blues Band aan zet op 5 maart.

Op 6 maart zijn de vrouwelijke dj's goed vertegenwoordigd met Raving George - die onlangs nog een Fuzz Five samenstelde - en Renee. Ook de Franse producers Torb zullen hun analoge synths naar Luik meenemen voor een stomende liveshow. De laatste dag van de openingsweek komen Oaktree en Avondlicht hun Amalgamation EP voorstellen. Ook de mannen van Up High Collective zullen er hun duivels ontbinden.

Een straffe openingsweek dus en een snelle blik op de voorlopig geplande optredens leert ons dat er nog meer moois op komst is in Luik. Onder meer Rustie, Darius, Murdock, Max Cooper, Foreign Beggars en AKS blinken op de concertagenda.