Fuzz Five #32 - Neon

Stijn 'Neon' D'hont is als dj van vele markten thuis. Of het nu een retro vinylset is op Age of Love of de platen uitkiezen om de Ghelamco Arena voor een wedstrijd van KAA Gent op te warmen, voor hem vormt het geen probleem. En zijn vijf favoriete platen van het moment doorspelen aan Fuzz? Met plezier!

Neon is een dj die in ons land nog weinig introductie nodig heeft. Al jaren draait hij mee en kleurde hij het Gentse nachtleven, onder meer in Culture Club dat binnenkort de deuren heropent. Ook festivals zijn hem niet vreemd, zo stond hij al meerdere keren op festivals als Tomorrowland, Extrema Outdoor en Laundry Day en ook Tomorrowworld is geen ongekend terrein voor hem.

Vooraleer zijn drukke zomerseizoen aanvangt, vond hij nog de tijd om ons zijn vijf favoriete platen voor te leggen. Tijd voor muziek!

Fono - Real Joy

Neon: "Toen ik deze track voor het eerst hoorde in een set van Monki op BBC 1Xtra was ik direct verkocht! Voor mij is deze track een echte gamechanger. Pure power, wat een drop, donker met een sexy vocal. In de UK staat deze al in alle charts en ik denk dat geen enkele Radio 1-dj deze niet de show steekt. Ik speelde deze recent voor The Golden Boy, die onmiddellijk kwam kijken welke track het was! UK at it's best!"

Dj Deeon - 2 B Free

Neon: "Ik koop al platen sinds 1995 en heb dus nog 'de goeien ouwen tijd' meegemaakt. Eén van de labels die me destijds het meest kon bekoren was Dance Mania uit Chicago. Die brachten altijd de cross-over tussen techno en bootybass. Dj Deeon bracht er een heleboel releases uit en nu komt van mijn favoriete classics, dankzij Jackmaster, binnenkort opnieuw uit, remastered vanop de originele DAT-tapes."

Waze & Odyssey - Feel on fire

Neon: "Sinds de eerste 10" op hun eigen W&O Street Tracks ben ik verliefd op hun sound! Ondertussen zijn ze zowat een vaste waarde geworden in de UK house scene. Met hun typische 90's touch doen ze het steeds opnieuw. Feel On Fire is eigenlijk de B-side van hun nieuwe Ways Of The Underground EP. De plaat blijft maar opbouwen, gevolgd door een epische drop. Werkt in iedere set!"

Chambray - Anew

Neon: "Ik heb het wel voor de UK sound de laatste tijd! Wat een supervette sound die ze daar aan de overkant van Het Kanaal uit hun mouw weten te schudden. Deze hoorde ik voor het eerst in een mixtape van Breach en hij is eindelijk uitgekomen! Is het techno of niet? I don't have a clue! Een ding is zeker, dit is een banger eerste klasse! Stevig, industrieel maar toch die bepaalde sexyness!" 

Le Youth - R.E.A.L. (Bixel Boys mix)

Neon: "LA is zowat de enige plaats waar EDM in de States geen voet aan wal krijgt! Denken we maar aan Dirtybird, etc...  De Bixel Boys moeten hier nog wat doorbreken maar zijn daar al redelijk groot! Dit jaar staan ze op Coachella en hun eigen #freelife t-shirts zijn collectors items die uitverkopen binnen de 5 minuten! Muzikaal omschrijven ze zichzelf als "underground tunes for big rooms", je kan er niet echt een genre op plakken! Maar dat het gewoon f*cking goed, staat buiten kijf.

En gezien ik maar niet kon kiezen, ook nog een eervolle vermelding voor Pete Oak & Notize hun Merula!"

Pete Oak & Notize - Merula

Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities? Bekijk ze dan hieronder!

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel