De elektronische aanraders op Les Nuits 2015 in de Botanique

Dromerige popmuziek of experimenteren met orgels. In mei staan tijdens Les Nuits de meest belovende artiesten van het moment in de Brusselse Botanique. Wij sommen de elektronische aanraders op, voor zij die het bos niet meer door de uitgebreide programmatie zien.

Het festivalseizoen komt er eindelijk weer aan, en de aftrap wordt zoals elk jaar gegeven door Botanique. Die zet van 9 mei tot en met 19 mei al zijn deuren open voor de beste muzikale carrières van het moment, met een uiterst gevarieerd programma én waarvan 60 procent in primeur speelt op Belgische podia.

Flying Lotus, Hot Chip en Ghostpoet pronken dit jaar bovenaan op de affiche, maar het zouden Les Nuits niet zijn als er niet nog meer elektronisch lekkers te ontdekken valt.

Bij deze een klein overzicht:

De aanraders

Op 9 mei vindt voor de eerste keer de officiële afterparty Night Owls plaats in samenwerking met Recyclart. Voor deze gelegenheid trakteert de Britse producer Clark ons op een nieuwe visuele show, en speelt Walter Hus een exclusieve pure technoset. Verder staan Gazelle Twin, Orphan Swords en Blank Mass, die je beter kent onder de naam Fuck Buttons, er op het podium.

10 en 11 mei staan volledig in het teken van de Belgen. Dan doen de jongens van FùGù MANGO het voor de eerste keer met Binti, zijnde zes zangeressen uit Deinze. Omdat het kan op Les Nuits, en omdat het een wondermooie combinatie is. Samen met Joy Wellboy en Vuurwerk spelen ze die dag een thuismatch, wat absoluut niet kan mislopen.

Wie dieper de programmatie induikt, zal aangenaam verrast worden door Phoria, die samen met de experimentele Denen van Den Sorte Skole geprogrammeerd staan. Phoria weet op ingenieuze wijze elektronica en softpop te versmelten, dat versterkt wordt met fluisterend gezang en euforische beats. Ze horen ongetwijfeld tot het clubje elektronische beloftes van 2015.

Maar er is nog meer..

De Belg Nicolas Michaux reisde de afgelopen jaren de wereld rond, bestudeerde de mensheid en maakte er teksten van in het internationaal Engels of ouderwetse Frans. Die presenteert hij op 15 mei in de show “Demain n’appartient qu’à la nuit”.

Daarnaast is Walter Hus de rode draad doorheen de programmatie van de concerten in Le Grand Salon, waar vooral experimentelere projecten aan bod komen. Hus blaast de orgel van de gebroeders Decap terug leven in, en maakt er zowel pure techno als experimentele elektronica mee. Elke dag zorgt hij samen met z’n orgel voor een unieke act van twintig minuten voor elk optreden.

Krijg je er maar niet genoeg van?

Het volledige programma vind je op de website van Les Nuits. Naar wie kijk jij het meeste uit?