Fuzz Five #33 - Sophics

Sophics zijn Daan De Jaeghere en Pon Changsura. Voor velen die niet in Brugge of het omringende veld wonen, zal dit waarschijnlijk geen triangel doen rinkelen. Binnen de stadsmuren van Brugge hebben ze echter reeds een stevige reputatie opgebouwd. Zowel met hun werk als dj-duo en als promotors met Senses, proberen ze steeds het beste van de vage gabbermuziek der trommels en bassen tot bij de meute te krijgen.

Sinds een paar jaar hebben ze daarnaast ook nog hun gelijknamige radioshows op lokale zender Villa Bota, een aanrader voor wie iedere donderdagavond rond 19u iets heeft van “Tiens, ik zou wel eens wat drum ‘n’ bass lusten”.

Hun sets houden het midden tussen zielenvoedende liquid, stompende neurofunk en zowat alles daartussen waar kwaliteit te rapen valt. Ze schuwen daarbij geen vinyl en hanteren een praktisch feilloze mixtechniek. Binnenkort spelen ze op Liquidz in de Factor in Brugge samen met Lenzman. Wij vroegen hen de pieren uit de neus over hun vijf favoriete platen van het moment!

DRS Feat. LSB & Tyler Daley - The View 

Sophics: "Wat als je de beste MC van het moment met de beste producer van het moment in de blender gooit, en dat dan nog eens met een heerlijke vocal van Tyler Daley? Resultaat: The View, een prachtig nummer waarin percussie en vocals perfect samenvloeien. Deze track werd op Soul:R gereleased als albumsampler voor DRS’ nieuwe album Mid Mic Crisis LP. Op de achterkant van de plaat staat de VIP-versie van DRS’s bekende Count To Ten."

SpectraSoul - Always 

Sophics: "Wanneer de mannen van Spectrasoul iets releasen is het keer op keer spot on! Deze keer gooien ze hoge ogen met hun track Always. Na hun bootleg van Sampha’s Too Much, slagen ze er ook deze keer weer in om soul met drum ‘n’ bass te doen rijmen."

Ivy Lab - Live On Your Smile (El Train RMX) 

Sophics: "Aan pareltjes mag je niet raken. Toch heeft El Train een heel aardige job gedaan met deze remix van Live On Your Smile. Critical Music gaf de producer uit Brighton helemaal carte blanche en dat is duidelijk hoorbaar. Deze track werd helemaal uitgekleed en in een heel nieuw jasje gestoken. Een nieuwe invalshoek die wij wel kunnen smaken!"

Bensley – Fandango 

Sophics: "Er werd heel wat fuzz gecreëerd rond de nieuwe signing van Ram Records. Wij vinden de hype meer dan terecht. Bensley brengt vernieuwende sounds in een abstract jasje. Bank vooruit voor labelbazen Mr. Andy & Mr. Red!"

Spirit - Dial VIP

Sophics: "Oldskoolhead Spirit is weer helemaal back on track. The master of darkness herdoopte voor Inneractive Music z’n oude clubsmasher Dial in Dial VIP. Daarbovenop verzorgde hij een al even donkere, trage stomper genaamd Cobra voor de flipside van deze herwerkte classic."

Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities? Bekijk ze dan hieronder!

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel