Link Festival, getest en meer dan goedgekeurd (04/04)

Zaterdag 4 april was techno het kloppende hart van de Halles des Foires in Luik. Fuse en Cocoon, twee grootheden uit de technowereld, werden voor de eerste editie van Link Festival één. De crème de la crème van de technoscene speelde acht en half uur lang de vier zalen plat.

Voor Link Festival geldt: kiezen is verliezen. De line-up stond goed gevuld met dj’s die hun strepen in de elektronische scene al meer dan verdiend hebben. Beginnen deden we met Belgische trots Tom Hades in Room 3 die gehost werd door 100% Pure Electronic. Deze jongen wist waarvoor we gekomen waren: pure techno. Dany Rodriguez ging verder op hetzelfde elan en zorgde voor beats waar je hart al eens van overslaat.

Veel liefde voor de Belgische dj’s die avond. Ook voor Marco Bailey! Hij toverde een glimlach op ieders gezicht met de platen die hij opgooide. Zijn set ging echt door merg en been.

 

Marco Bailey! #link #linkfest #liege #luik #techno #party

Een video die is geplaatst door @rajiesa op 6 Apr 2015 om 7:17 PDT

 

Tijd om met onze technoliefde grenzen te verleggen. Op naar een Duitser die tevens resident is in de meest beruchte én tegelijk beroemde club van het moment, Berghain. We hebben het natuurlijk over meneer Len Faki. Hij toverde de Halles des Foires om tot een technowalhallah, Berghain zou jaloers zijn.

Als er één iemand was die we die avond voor geen geld van de wereld wilden missen, dan was het wel Dave Clarke. De technoveteraan staat bekend voor zijn harde en rauwe klanken die de boel bijna laten ontploffen. Voor Clarke gold die paasnacht: hard, harder, hardst.

 

Dave Clarke knows what time it is, technotime! #techno #party #luik #liege

Een video die is geplaatst door @rajiesa op 6 Apr 2015 om 7:23 PDT

 

De Halles des Foires was nog net niet uit zijn voegen gebarsten na al dat muzikale geweld. De perfecte afsluiter van de avond was Sven Väth. Hij bevestigde nog maar eens waarom hij als de godfather van de scene door het leven gaat. 

Merci Link Festival, c'était vraiment magnifique!