Fuzz Five #34 - Michael Midnight

Het is ondertussen een tijdje geleden dat het dj-duo Ed&Kim er de brui aan gaf. Kim Mathijs bleef echter niet op zijn lauweren rusten en zette zijn muzikale carrière met succes verder als Michael Midnight. De man die verder ook plaatjes kiest voor 22tracks koos nu zijn vijf favoriete platen van het moment voor Fuzz Magazine.

Eind 2013 kregen we het treurige nieuws te horen dat Edwin Korver het project Ed&Kim wegens gezondheidsredenen moest laten varen. Sindsdien gaat boezemvriend Kim Mathijs solo verder onder de noemer Michael Midnight. Ook onder dit alias is hij Pukkelpop-resident. Zo sloot al hij al enkele jaren op rij de fameuze Boiler Room op Pukkelpop af met een eclectische mix waarin tal van genres aan bod komen.

Verder is hij ook nog actief als de helft van het dj-duo The Whatevers en samen stampten ze ook de gelijknamige Whatever-feestjes uit de grond. Alsof dat nog niet genoeg is, selecteert hij ook nog eens plaatjes voor de Belgische tak van 22tracks. Hoog tijd dus om de man eens te polsen naar zijn Fuzz Five!

KiNK - Cloud Generator

Michael Midnight: "Al vele jaren volg ik de Bulgaar KiNK z'n releases op de voet en hij blijft me telkens weer verbazen. Producers die zo veelzijdig zijn als KiNK en toch een eigen sound hebben, zijn mijn grootste helden. Zelf hou ik immers van veel verschillende genres en zodra ik te lang blijf plakken bij één genre begint het me te vervelen. De perfecte producer voor mijn brede smaak dus.

Disco, house, electro, techno, breakbeats, electronica, hij kan vele genres aan en telkens zijn het straffe producties. Dit nummer is de titeltrack van z'n nieuwste EP Cloud Generator en doet me denken aan classics van Laurent Garnier en Vitalic. Een goeie mix tussen techno en electro. Check ook de mooie euforische track Pocket Piano op deze EP en al z'n andere tracks en remixes."

Inner City - Good Life (Melé edit)

Michael Midnight: "Deze komt van de Melé Vanelé EP, een EP met enkele geweldige nieuwe tracks van Melé en 3 edits van classic hits: Happy Mondays, Michael Jackson en Inner City. Deze edit had ik al een dik jaar geleden gehoord in één van z'n mixes, dus ik zat hier al extreem lang op te wachten. Eentje om veel feesten mee op gang te trekken."

Kölsch - DerDieDas

Michael Midnight: "Rune RK kennen we van z'n hit Calabria uit 2003 en tegenwoordig vooral als Kölsch. Hij werd twee jaar geleden bekend door z'n schitterende album 1977 en we wachten nu vol ongeduld op z'n nieuwe plaat 1983. Ondertussen kregen we al twee nieuwe nummers als opwarmer. Zowel DerDieDas als Two Birds zijn typisch de sound van Kölsch. Warme dromerige baslijnen, fijne euforische melodische synths. Twee tracks voor Open Air-festivals."

Dj Haus - Rush Hour / Feel The Change Comin On

Dj Haus - Rush Hour / Feel The Change Comin On (Innershades remix) 

Michael Midnight: "Er zitten al veel Dj Haus-tracks in m'n collectie, vooral omdat hij de sound van UK bass en 90's house/acid house perfect weet te combineren. De meer ruwe sound van house waar ik nogal wild van ben. Ook het ontdekken waard is de remix die Belgische trots Innershades, de jonge kerel uit Aalst, voor Dj Haus maakte.

Ganz - Cherry (This One Is For You)

Michael Midnight: "Omdat ik ook wel hou van andere genres, wou ik er graag iets opvallends future beats/trap tussen. Ganz is één van de nieuwere namen in het genre, beetje de meer uptempo dancefloor versie van Flume. Z'n tracks zitten iets eenvoudiger in elkaar dan die van Flume, maar dat komt soms ten goede op de dansvloer. Deze track is een mix tussen future beats, trap en rave en kan je gratis downloaden op z'n SoundCloud-pagina. Grab it!"

Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities? Bekijk ze dan hieronder!

Foto: © Headshot.be

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel