Âme remixt Howling als voorproefje album

Er werd onlangs een nieuwe remix van Âme gelost voor Howling. Niet zo bijzonder, horen we u denken. Wanneer we echter erbij vertellen dat één van de leden van Âme ook lid is van Howling en dat een voorgaande gelijkaardige samenwerking een geniaal nummer opleverde, wordt het al interessanter!

Howling is het project tussen singer-songwriter Ry Cuming, die ook solo optreedt onder het alter ego Ry X en bij de band The Acid, en producer Frank Wiedemann, die ook actief is als de helft van Âme. In mei brengen ze na enkele gesmaakte EP's hun debuut-LP uit die zowel op Modeselektor hun Monkeytown zal uitkomen alsook op Counter, een sublabel van het befaamde Ninja Tune-label. Howling speelt deze zomer ook op Pukkelpop trouwens!

Als voorproefje op Howlings nieuwe album Sacred Ground volgden reeds enkele singles en nu dus ook een remix van de hand van Âme, waar Frank lid van is.

Âme is een klinkende naam binnen de elektronische muziekwereld. Samen met Dixon runnen ze het toonaangevende Innervisions-label en zelf draaien de Duitsers al jaren mee aan de top, jaarlijks resulteert dat in enkele topremixen en dito eigen producties. Zo leverden ze drie jaar geleden een culthit af met hun remix van Howlings Howling, dat je onderaan dit artikel nog eens kan beluisteren.

Nu volgt een gelijkaardig concept, met een remix van het nummer Stole The Night. Of het een even groot succes wordt, is nog even afwachten. Het album kan je wel al online bestellen via de website van Ninja Tune.

Howling - Stole The Night (Âme remix)

Hieronder kan je nogmaals Âmes eerdere succesvolle remix van het nummer Howling beluisteren.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel