Opium lanceert met succes nieuw concept Wonder @ Petrol (15/05)

Hoera! Het Antwerpse house- en technoproject Opium mocht dit weekend een kaarsje uitblazen. Oprichter Tim Meiresone vierde dat samen met technogrootheden Joran van Pol, Rob Hes en Gardens of God en maakte van de gelegenheid gebruik om het feestconcept Wonder voor te stellen.

“Ik gebruik Opium eigenlijk om mijn persoonlijke voorkeur binnen de house- en technowereld naar voren te schuiven. We staan nu voor de eerste keer in de grote zaal van Petrol en dat leek me het ideale moment om samen met Mathias Sourbron en Matthieu Inglese Wonder te organiseren in de Boogloods van Petrol."

- Tim Meiresone -

“Het was eigenlijk de bedoeling om deze zomer Wonder te lanceren in Brussel, maar we konden het toch niet laten om ook Antwerpen onveilig te maken. Wonder laat alle genres aan bod komen, vandaag is dat house, maar volgende keer kan dat volledig iets anders zijn, we willen onze bezoekers verwonderd achterlaten.”

- Mathias Sourbron - 

De boys zorgen voor de beats, en hun girls voor het mooie plaatje. Want op termijn zou Wonder kunst van hun vriendinnen willen betrekken op de dansvloer en zelfs vernisages organiseren met een beatje op de achtergrond. We zijn benieuwd naar het artwork, Claire De Regge en Dena Huys.

En dan het feestje zelf natuurlijk! Jerry May knalde de avond stevig in, en hoe? Geen tijd om rustig op te warmen, maar wel om de benen al stevig los te gooien. Zo hebben we het graag, Jerry! Ook in de Boogloods werd het al gezellig druk met Wonder-resident FXSW en Fake That.

Maar veel tijd om het koud te krijgen in de Boogloods hadden we niet want in de Main Room begon Vision Machine er al aan. Een leuk setje, Vision, strakke beats op een gezapig tempo. De avond begon echt al een leuke vorm aan te nemen.

Gardens of God, beste maatjes met die andere Litouwse god Ten Walls, was ons absoluut hoogtepunt van de avond. En net zoals Ten Walls was het bij Gardens of God ook een afwisseling van zweverig dansen en tranen laten op melodietjes die we ook al eens tegenkomen bij Deetron. En laat die nu net een van onze favorieten zijn. Een plaat die we zeker onthouden van deze avond: Seven DoorsForget You.

Hoe ‘live’ Rob Hes (NL) nu eigenlijk aan het spelen was met zijn laptopje en zijn Akai APC40 mkII laten we even in de kantlijn staan. Maar we malen er echt niet om want ook onze Robbie was in vorm. Dat hadden we nu wel al kunnen voorspellen als je weet dat Rob Hes materiaal heeft uitgebracht op de labels van Dubfire, Oliver Huntemann, John Digweed én Christian Smith, waarvan we jullie Ctrl echt niet willen besparen.

Rob Hes - Ctrl

Blijkbaar kon niet iedereen dat pareltje appreciëren, want het viel op dat er ondertussen meer volk in de Boogloods stond dan in de Main Room. Wat we hun niet kwalijk konden nemen want daar stond Solco - Mathias Sourbron zelf - het beste van zichzelf te geven. Het housy karakter van Wonder begon meer en meer technosymptomen te vertonen en wanneer The Bells van Jeff Mills passeerde wisten we hoe laat het was. Stampen maar, dicteerde koning Solco en zijn volk gehoorzaamde graag tijdens Chicago On Acid. Aciiiiiiiiiiiid!

Rob Threezy - Chicago on Acid

Terug in de Main kon absolute headliner Joran van Pol (NL) ons niet meteen overtuigen. Toch vreemd dat een minimal-freak die onder de vleugels van Richie Hawtin en Dubfire leeft ons kwam vervelen met een deephouse-setje à la Gorgon City. “Het is vier uur gepasseerd, wij willen enkel nog techno!”, zag je het volk luidop denken en Joran moet gedacht hebben “Ja, jullie hebben eigenlijk wel gelijk”. Want techno werd het, en hoe!

Jorans tweede uurtje werd ontzettend meeslepend en hij sloeg er in om dé plaat van de avond op te leggen. Super Flu’s Jo Gurt in de Stephan Bodzin remix. Gebruiksaanwijzing tijdens het beluisteren: gevaar om spontaan op te stijgen.

Super Flu - Jo Gurt (Stephan Bodzin Remix)

Het eerste hoofdstuk van Wonder sloten we af met Major Maeyer. In het Waasland wordt hij stilletjes aan als halfgod beschouwd, en aan de reactie van het volk te zien is dat aan de andere kant van de Schelde niet anders. Nice one, De Maeyer.

Ook in de Main viel het tempo niet stil. Onze laatste bonnetjes opsouperen konden we tijdens Opium-resident Phillip Norr, die de status van de avond (topmuziek!) alleen maar bevestigde met Bring It To Me.

Skober - Bring It To Me

Opium - en zeker ook Wonder -, onze oprechte dankbaarheid en tot de volgende, zeker en vast! Genieten jullie nog mee van Vision Machine’s afsluiter, Sordid Affair? Niet stampen en knallen op deze, maar terugblikken op je allereerste puberliefje en hartzeer krijgen. Enjoy!

Röyksopp ft. Ryan James - Sordid Affair (Maceo Plex Remix)

Credit foto's © Fille Roelants