Herleeft Trouw binnenkort?

Het gerucht gaat de ronde dat de befaamde Amsterdamse club Trouw wel eens zou kunnen heropenen, en dat willen wij maar al te graag geloven! Meer nog, het ziet ernaar uit dat de nieuwe locatie opnieuw een 24-uursvergunning zal krijgen, zodat er letterlijk dag en nacht kan doorgefeest worden.

Toen Trouw definitief de deuren sloot in Amsterdam-Oost op 3 januari 2015, konden vele internationale ravers alleen maar hopen dat er aan het hoofdstuk Trouw toch nog een vervolg zou komen. Nog geen vijf maanden later lijkt er goed nieuws aan het licht te komen.

Onder andere De Telegraaf meldt dat leden van de organisatie achter Trouw hun zinnen hebben gezet op een momenteel leegstaand schoolgebouw in de Dr. Jan van Breemenstraat in Amsterdam-West. Het pand zou worden omgetoverd tot een nachtclub die voorlopig de naam Iedersland heeft gekregen, als verwijzing naar het voormalige Iederslandcollege.

De nieuwe club krijgt meteen een 24-uursvergunning toegekend door de Amsterdamse burgemeester van der Laan. Reden te meer dus om te geloven dat het om de opvolger van Trouw gaat, aangezien Trouw de eerste Amsterdamse club was die een dergelijke vergunning in handen had. Momenteel bestaan er in Amsterdam twee clubs waar dag en nacht gefeest mag worden, en naast de mogelijke nieuwe Trouw wordt dat lijstje nog aangevuld met recentelijk geopende nachtclubs Radion in Nieuw-West en Cruquiusgilde in Oost.

Wij zijn alvast heel benieuwd naar wanneer de nieuwe club effectief zal openen. Oost, West, Trouw best!