XOBE15 - Dag 2: Technobeats doen water kolken

Techno wordt alsmaar populairder bij het publiek, dat merk je aan de opkomst bij events en festivals, én het succes van de artiesten binnen het genre. De affiches zetten maar al te graag de grootsten uit de technoscene op hun affiche, en ook voor Extrema Outdoor Belgium 2015 was dat niet anders. De hele Drumcode-delegatie werd uitgenodigd en Circoloco had een eigen stage in Houthalen-Helchteren. En techno, we like. Dag 2 van XOBE15!

Bollen & Fichtner legden er meteen de beuk in en schudden het publiek goed wakker. De wei was op dat moment al goed gevuld, het is dus nooit te vroeg voor technobeats. Het Belgische duo ging rustig verder op dat elan en gaven na een anderhalf uurtje de decks over aan Marco Faraone. We hadden recent nog een leuke babbel met de Italiaan en reviewden zijn Restrictions EP. In vergelijking met zijn vorige passage op Extrema Outdoor, was deze set iets harder en meedogenlozer. Hieronder het bewijs:

 

LIVE NOW!Extrema Outdoor Belgium festival Drumcode stage - Marco Faraone
Posted by Marco Faraone on zaterdag 23 mei 2015

 

Na meer dan twee uur Marco Faraone was het tijd voor wat anders. Wij zakten af naar de Circoloco-stage waar Tale Of Us zich achter de decks hadden geplaatst. Het was al een hele tijd geleden dat we hen nog eens aan het werk zagen. Wij waren er getuige van een heerlijke set van de twee Berlijnse Italianen.

Nog even een broodje braadworst met Nederlandse, zoete mayo en we waren klaar om onze benen los te gooien bij Len Faki. Op elk technofestival staat zijn naam in hoofdletters op de affiche. Hij passeert ieder jaar meerdere keren in ons land, maar toch staat hij altijd met dikke stip aangeduid in ieders feestagenda, en terecht! Wij kregen een pompende technoset voorgeschoteld én daarin zaten heel wat nieuwe platen.

Foto: Tale Of Us door Oogilles

Eventjes uitrusten dan maar? Eventjes zachtere muziek? Neen hoor, Alan Fitzpatrick stormde recht vooruit. Enkele maanden terug toverde hij Café d'Anvers nog om tot een ware technotempel. Deze Brit heeft de afgelopen maanden weer wat nieuw werk uitgebracht en dat mochten we geweten hebben. Altijd in een zwarte mantel gekleed speelde Fitzpatrick volgens ons de beste set van de avond!

Ida Engberg, die normaal om 16u30 zou aanvangen, had dan weer problemen met een babysit die zich overslapen had. Ze moest daardoor een vlucht later te nemen richting België. Marco Faraone draaide nog een anderhalf uurtje langer in haar plaats. Ida arriveerde dus iets later dan gepland en kroop met met manlief Adam Beyer achter de decks om het festival af te sluiten. Een echt muzikaal liefdeskoppeltje! Wij gingen ook nog even langs bij Marco Bailey die de Desperados-stage liet daveren en we zagen het water rondom ook wat kolken. 

Foto: Ida Engberg & Adam Beyer door Studio Brussel

Extrema Outdoor Belgium legt ook dit jaar de lat hoog voor alle andere (techno)festivals. Nergens lange wachtrijen, genoeg ruimte en een kwaliteitsvolle productie. Zes stages, louter muziek en een hele relaxte en aangename sfeer. Als dan ook nog eens alle artiesten topsets neerzetten, kan je gerust spreken van een hele geslaagde editie. Met XOBE15 in het achterhoofd is er voor de concurrentie nog een hoop te doen deze zomer.