XOBE15 - Dag 3: Zonnig en uitverkocht Extrema Outdoor Belgium

Wij waren al vroeg uit de veren voor de derde en meteen ook de laatste dag van Extrema Outdoor Belgium 2015. En het was weer uitkijken naar een hoge dosis elektronische muziek. Onder andere ANTSElrow en Hell & Dunkel zorgden met hun stages voor de muziek. Op het Feestgedruis- en Café d'Anvers-podium kregen we voor de tweede dag op rij staalharde techno voorgeschoteld. XOBE15!

Het werd een broeierige zondag op Extrema Outdoor Belgium, eindelijk eens zon in overvloed. Het Belgische duo Raw District stond bovenaan onze planning voor dag 3. Zij begonnen omstreeks 11u al aan hun set op de Hell / Dunkel-stage. Na anderhalf uur nam het Duitse wonderkid Jonas Mantey het roer over voor een één uur durende liveset. Een perfect begin van de dag.

Foto: Jonas Mantey

Ondertussen ontwaakten de feestvierders van een helse nacht en vonden meer en meer mensen de weg terug naar het festivalstrand. Wij gingen een kijkje nemen bij de overdekte Elrow-stage waar Subb-an aan zijn set begon. Zijn set was hier en daar wat monotoon en kwam erg traag op gang. Pas naar het einde van zijn set kwam Subb-an los, het publiek schrok ineens toch nog wakker en de dansbenen verschenen ten tonele.

Plots staan we oog in oog met Kollektiv Turmstrasse, ofwel Nico Plagemann en Christian Hilscher, een Duits duo dat garant staat voor solide dj-sets met een hoog technogehalte. We bespraken trouwens nog maar net hun nieuwe Sry I'm Late EP.

Foto: Kollektiv Trumstrasse door Oogilles

Daarna luisterden we nog een half uurtje naar Mind Against en hoe fantastisch ze ook draaiden, Marcel Fengler lokte ons alweer weg. Zijn optredens in België zijn de laatste jaren op één hand te tellen, reden te meer om Mind Against met spijt in het hart te verlaten. Een goede keuze, want Fengler besprenkelde ons met geweldige Ostgut Ton-releases en aanverwanten!

We naderden het einde van een fantastische editie, maar er is nog één naam waar iedereen op wachtte. Hij wordt ook wel de technobaron genoemd en die naam verdient hij zonder twijfel. Dave Clarke draait al jaren mee en wordt nog steeds aanzien als pionier binnen het elektronische muziekcircuit. We hadden de set iets harder en industriëler verwacht. Geen constante technovibes, maar dat was niet erg. Hij vond het in ieder geval plezant en wij ook! 

Foto: Dave Clarke & Marcel Fengler

En toen was het gedaan. Extrema Outdoor Belgium blies vijf kaarsjes uit en mag best trots zijn op wat ze verwezenlijkt hebben de afgelopen jaren. Ze hebben een fantastisch festival neergezet, met een fantastische sfeer én een nog meer fantastische line-up. Elke techno- of houseliefhebber kan er jaar na jaar zijn hart ophalen. En zoals we in ons verslag van dag 2 al zeiden, veel andere festivals kunnen hier een voorbeeld aan nemen.