Fuzz Five #38 - San Soda

Hij behoort tot de 25 meest geliefde Belgen op Resident Advisor, vormt een koningskoppel met Red D in de vorm van FCL, maar kan het ook zonder handomdraai op zichzelf: San Soda!

Z'n compagnon Red D ging 'm voor met diens Fuzz Five en we hadden Nicolas Geysens al eens aan het woord in ons uitgebreid FCL-interview na de release van Defected presents FCL In The House. Nu duiken we echter in de bakken van San Soda met zijn vijf platen die the trick altijd doen.
 

Sauveur Mallia - New Wave Sequence

San Soda: "De wondere wereld van de Library Music, korte stukjes muziek gemaakt om te gebruiken voor radio, tv, films etc. Af en toe kan je er echte pareltjes op terugvinden die weinig of niet gekend zijn omdat ze nooit commercieel verkrijgbaar waren. Dit is een mooi voorbeeld van één van mijn favoriete Franse producers (onder meer ook van Voyage) op het album Automation Vol. 2."

 

Cool Notes - I Forgot How To Love You

San Soda: "Een liedje over liefde zoals er zo veel zijn, maar dan beter dan de meeste anderen. Dan wel de originele 12” versie en niet de 80’s cover die ze er later van uitbrachten. Instant feel good boogie."

 

Emma Donovan & The PutBacks - Dawn

San Soda: "Ik hoorde dit album spelen in een winkel in Melbourne en vroeg onmiddellijk een exemplaar. Het bleek een van de eerste Indigenous Australian vrouwelijke zangeressen te zijn die pas sinds een paar jaar groot succes kent. Dit is een album met onder meer de keyboardspeler van Hiatus Kaiyote. Hét nummer is Dawn: zeemzoete soul om de avond mee af te sluiten."

Emma Donovan & The PutBacks - Dawn

 

V.A. - Funky Chicken Pt. 1 & 2

San Soda: "Het beste van België ooit op twee verzamelaars. ChakachasOpen Sky UnitAndré BrasseurPlus etc. De meeste nummers zijn ook nog eens op een tiental 7”s geperst met een prima sound!"

2AM/FM - Doomsday Initiative

San Soda: "Killer samenwerkingsproject tussen James T. Cotton en D’Marc Cantu. Tijdsloze elektronische muziek om op te dansen of om naar te luisteren, maar toch vooral om op te dansen. Kan zowel op +4% als -4% worden gespeeld. Op +4% zal je wel op een hoger tempo moeten dansen tenzij je - zoals vele andere Belgen - het tempo van de muziek niet in verhouding laat staan tot je dansritme."

 

Was elke geschiedenisles maar zo leuk! Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities? Bekijk de vorige edities hieronder.

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel