Geen 10 Days Off meer, maar wel KLANKFEST

Tot ieders spijt hield 10 Days Off er vorig jaar mee op. 20 jaar lang draaide het festival mee in de Gentse contreien. Een krater van jewelste bleef achter, 10 dagen elektronische ontspanning viel zomaar ineens weg uit ieders festivalplanning. Wel, Gentse organisator Nasty Mondays lanceert nu een nieuw 10-daags party- en muziekevenement in de Vooruit: Klankfest. Hoera!

Nasty Mondays kennen we van populaire feestconcepten als Funky Fabric, Pop Life, City Queens, Kozzmozz, PeeP en zo kunnen we wel nog even doorgaan. De Vooruit is vaak hun lievelingslocatie en dat is voor dit nieuw initiatief niet anders.

De vervanger van 10 Days Off, dat zal de vaakst gekozen omschrijving zijn van Klankfest de komende tijd. De vraag is of dat ook zo zal zijn. Zal Nasty Mondays de traditie voortzetten? Of zullen ze qua programmatie en invulling er hun eigen schwung aan geven? We will see.

10 Days Off maakte 20 jaar lang vele muziek- en festivalfans het hoofd zot tijdens de Gentse Feesten. KLANKFEST heeft een soortgelijk opzet: '10 dagen lang het allerbeste uit de Gentse party scene brengen'. Van vrijdag 17 juli tot en met zondag 26 juli zal de concertzaal van Vooruit een groot KLANKFE(E)ST worden. De ticketprijs zal schommelen tussen €15 en €19 per dag. Dag 3 zal iets meer kosten, want dan wordt er een erg grote naam verwacht. Gewoon de volle 10 dagen gaan? Dat zal kunnen voor €99.

Foto: Jan Steylemans

Voor de muzikale invulling zal Nasty Mondays samenwerken met heel wat Gentse partners, gaande van clubs, promotoren tot labels:

  • * Vrijdag 17/07: Decadance, Tijgerkracht en PeeP: de beste house- en technobeats
  • * Zaterdag 18/07: Age Of Love, TSB, Teknoville & Charlatan: trip doorheen ons elgisch elektronisch verleden
  • * Zondag 19/07: City Queens, Me So Horny & Culture Club: urban sounds en old skool hip hop
  • * Maandag 20/07: Kowboys and Indians en Kozzmozz: pure techno natuurlijk!
  • * Dinsdag 21/07: rustdag
  • * Woensdag 22/07: We Play House: house punt.
  • * Donderdag 23/07: Star Warz, Square en Steam: De crème de la crème uit de Drum 'n' Bass-scene
  • * Vrijdag 24/07: Democrazy en Mo'Juice: disco voor jouw fridaynight fever
  • * Zaterdag 25/07: Hindu Nights, DWTN en Apache: een nacht lang de vettigste Rock 'n roll- en indie-tunes
  • * Zondag 26/07: Decadance: feesten tot het ochtendgloren, en niets anders!

Er zullen zo'n 23 partners met het ganse project betrokken worden. Het event zal zich spreiden over 10 dagen, en zal een brede waaier aan muziekstijlen vertegenwoordigen. Wat wij alleen maar kunnen aanmoedigen natuurlijk. Zowel lokale, nationale als internationale artiesten zullen geprogrammeerd worden. Het is vooral de rol van de partners om de muzikale diversiteit te bepalen. Vanaf deze vrijdag zouden er al wat namen gelost worden. Wie denken jullie dat er allemaal zal spelen?