Jamie xx imponeert met live versie Loud Places

Als u nog niet zou weten dat Jamie xx zijn debuutalbum op de wereld heeft losgelaten, moet u even op een andere planeet vertoefd hebben. Maar dat de nummers live zo waar nog meer kunnen imponeren vergeleken met de tape-versies, is nieuw. Jamie xx nam onder meer The xx-leden Romy en Oliver alsook drumster Stella van Warpaint mee voor een tv-optreden op Franse televisie. Daar brachten ze een verbluffende versie van Loud Places, die we u niet willen onthouden.

In Colour was een van de meest geanticipeerde albums van het jaar en het lijkt erop dat Jamie xx met zijn eerste langspeler alle verwachtingen moeiteloos kan inlossen. Naast single Loud Places verschenen ook enkele geniale platen als Gosh, Girl en Sleep Sound - die eerder al op diverse EP's verschenen - op het album. Maar ook enkele gloednieuwe nummers zoals Seesaw - waarvan al een tweetal jaar online verschillende versies rondfladderen - maakten hun opwachting.

Aan het album is vanzelfsprekend een tournee gekoppeld die ons land aandoet in oktober. Dan speelt hij met live band in de Ancienne Belgique, een concert dat in enkele uren volledig uitverkocht was. De ongelukkigen die geen ticket konden bemachtigen, kunnen hem alsnog aan het werk zien op Pukkelpop in augustus.

Ontdek meer...Video
Artiesten in dit artikel