AFF strikt Monika Kruse en Benjamin Damage

Absolutely Free Festival is een tweedaags zomerfestival op de voormalige mijnsite C-mine in Genk. AFF mikt vol op te ontdekken talent uit binnen- en buitenland. Op vrijdag ligt de focus op hijgende techno en house, op zaterdag is het de beurt aan indie(gitaren). Neem 3 gebruikte batterijen mee ten voordele van het Absolutely Free Forest en u hoeft geen inkom te betalen. Yes!

Ze zit al even in het wereldje, leerde het vak als resident in Berlijns bekendste feesttempel Berghain en bekogelt ons nog steeds met haar funky, opzwepende sets. Monika Kruse is een technopionier in hart en nieren en een icoon in de elektronische muziekwereld. 

Ook Benjamin Damage wordt naar Genk gehaald op vrijdag. De Modeselektor-protégé zit al van het begin af aan bij het 50 Weapons-label en verrijkte de wereld al vaak met zijn innovatieve platen. Het Limburgse talent MVMNT staat ook op de affiche en zal het feest op gang trekken voor de twee headliners. 

Het XPRMNT-podium wordt op zijn beurt overgenomen door Tangram Records die Up High Collective, Sokoto en Faisal uitnodigen voor het betere elektronische knip- en plakwerk.

En wie ooit al eens naar AFF trok, weet dat de afterparty het feestje nog eens helemaal af maakt. Dit jaar zorgt het feestcomité van Crossing Borders voor de nodige beats. Zij laten samen met Gewelt, Peregrine en Way Back de mysterieuze Marquis Hawkes de Noordzee overvliegen. De man geeft zelden interviews, er zijn haast geen duidelijke foto's van hem te vinden, maar hij rijgt wel de dikste platen aan mekaar. Big!

AFF gaat door op 7 en 8 augustus op de voormalige mijnsite in Genk. Tickets hoef je niet per se te kopen, want je mag gratis naar binnen met drie gebruikte batterijen (én als je die echt echt niet heb, kan je ook drie euro betalen).