Fuzz Five #41 - Vhyce

Het was onzes insziens een heus onrecht dat er geen Vhyce te bespeuren was op de Red Bull Elektropedia Awards, aangezien de producer nu toch al enkele jaren producewerk van hoog niveau aflevert. Z'n meest recente wapenfeit, de Lies EP op dikso, is amper een week oud maar wist zich toch al tot in de playlists van Jimpster, Tensnake, Catz N Dogz, Boris Dlugosch, Satin Jackets en Joyce Muniz te ploffen.

Vorig jaar scoorde de Waal ook al knappe punten met z'n Fade EP, iets wat hem een plaatsje opleverde in onze eindejaarslijstjes. Voor dit jaar wist ie zich in het vizier van Fake Blood te nestelen, met een licht ontvlambare remix tot gevolg. Hieronder selecteerde hij zijn vijf nummers voor een perfecte aanloop naar de zomer. 

Lauer - Telefon (ft. Ela)

Vhyce: "De nieuwe Bordom LP van Lauer op Permanent Vacation is briljant. Zowel poppy als rauw tegelijkertijd, maar het album blijft wel overeind als geheel. Het is dus niet zomaar een selectie tracks. Ik speel 'm erg veel tegenwoordig. Vooral de vibe spreekt me aan."

Citizen Funk - Guru Guru Taoma

Vhyce: "Ik ben heel erg gesteld op al wat Uncanny Valley de laatste tijd uitbrengt. Labels die het voor zichzelf mogelijk hebben gemaakt om muziek uit te brengen dat de ene keer voor de club is, maar de andere keer totaal niet dansvloergericht is, daar hou ik van. Het motiveert me zelfs om ook wat langzamere dingen te proberen. Het verhaal achter Citizen Funk klinkt ook fascinerend: elkaar tegengekomen in Alsace tijdens een producejam, hoe cool!"

HNNY - Cheer Up, My Brother

Vhyce: "Hier heersen de summer vibes. Ik denk dat het nummer mee zal uitkomen op zijn Sunday LP. Hoe HNNY zo creatief is met samples, vind ik gek. Het klinkt altijd erg direct, maar toch organisch."

Paxton Fettel - Afloat On A Sea Of Nothing (ft. Takuya Matsumoto)

Vhyce: "Ferm into wat deze man de laatste tijd doet. Deze is vanop z'n debuutalbum Everything Stays The Same op Greta Cottage Workshop. Het klinkt persoonlijker en rijker dan z'n voorgaande Secret Ingredient Is Crime EP op Apersonal. Dat was dan weer geweldig dj-materiaal."

Crackazat - Somewhere Else

Vhyce: "Crackazat wist m'n aandacht te vangen met z'n unieke stijl, zoals op de Candle Coast-release. Dit nummer is vanop de Crescendo LP op Local Talk. Je hoort echt dat hij weet hoe muziek gemaakt wordt. Ik denk dat ik dit tien keer op repeat speelde toen ik het de eerste keer hoorde."

Een visboer krijgt z'n waar niet verser voor de dag dan deze selectie van Vhyce! Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities? Bekijk de vorige edities hieronder.

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel