Fuzz Five #42 - Pete Howl

Afgelopen zaterdag zette hij na Kozzmozz de kers op de taart voor de feestgangers door tot 's middags de beste platen boven te halen in zijn vaste thuishaven Decadance. Pete Howl, ook wel de marathon man genoemd, wordt stilaan een levende legende binnen het Gentse nachtleven. Hoog tijd om eens te polsen naar zijn favoriete platen van het moment!

Pete Howl werd tot King Of The Afterparty gekroond sinds hij in 2007 aan de slag ging als resident in Decadance. Hij zette er menig concept op poten, zoals Kiss Kiss Bang Bang en Tijgerkracht, waarmee hij namen als Martin Buttrich, Nina Kraviz en Pan-Pot naar Gent wist te lokken.

Ook zijn Howl's Treat-events krijgen geleidelijk aan een legendarische status in het Gentse, gezien Pete zelf dan zonder probleem een ganse avond achter de draaitafels vertoeft. Een dj-setje van 11 uur lang? Geen probleem voor mister Pete. Maar waar haalt hij zijn inspiratie? We vroegen het hem even.

Moby - Thousand (Perc Edit) [unsigned]

Pete Howl: "Dit moet dé track van de nacht geweest zijn op de laatste Howl's Treat. Deze unreleased edit werd onlangs beperkt aangeboden voor 24 uur als gratis download op Percs SoundCloud, maar ik was net te laat om hem binnen te halen. Gelukkig ontving ik hem achteraf nog van de man zelf. Deze hoor je steevast in m'n sets op de festivals deze zomer."

Z.I.P.P.O - Trap (Jeroen Search V1 Remix) [Involve Records]

Pete Howl: "Ik hou ervan om in m'n technosets een flinke dosis acid te verwerken en deze track straalt pure 303 madness uit. Heel energetisch, mooi opgebouwd en met een lange opzwepende break. Het dak gaat er zonder twijfel af."

Terence Fixmer - Aktion Mekanik Theme (Kobosil 44 Version) [Ostgut Ton]

Pete Howl: "Kobosil remixt één van Fixmers meest legendarische classics, en hoe. Dit Berlijns muzikaal wonder heeft een unieke sound ontwikkeld en is één van m'n persoonlijke favorieten geworden." 

Atelier Francesco - Akaino [Boso]

Pete Howl: "Een pracht van een track waarin heel wat emotie verwerkt zit. Deze speelde ik voor de eerste keer in Chalet Club in Berlijn, een paar maanden geleden. Toen zorgde die voor een instant kippenvelmoment. Nu draai ik hem nog regelmatig in m'n housesets."

Lakker - Milch [R&S Records]

Pete Howl: "Het album Tundra waar deze track op te vinden is, kwam onlangs uit op het in Gent opgerichte label R&S. Het album is vrij experimenteel en meer iets om thuis in je comfortabele zetel naar te luisteren. Voor mij persoonlijk één van de albums van het moment. Milch durf ik wel eens te gebruiken als openingstrack van een technoset."

Deze zomer kan je Pete Howl onder meer aan het werk zien op Butterfly Beats - win hier duotickets! -, het gloednieuwe KlankfestFeest in het Park, Voltage Festival, Frontline Festival en Hype O Dream . Een drukke zomer dus!

Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities? Bekijk de vorige edities hieronder.

Foto: © Gillian Gurny Photography

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel