DIEP Open Air zet Eeklo op stelten (11/07)

Deep house. Een hype binnen de elektronische muziekwereld die sinds Disclosure ook ver buiten de undergroundscene hoge toppen scheert. Ook in Eeklo is hun dat niet ontgaan en omdat ze het beu waren om steeds naar Gent af te zakken zijn Sil Van Hecke en drie andere jonge Eeklonaars zelf maar feestjes beginnen geven. DIEP was geboren!

“In september was het met onze poolparty meteen een schot in de roos. Met Patjelli – the place to be in Eeklo city – hebben we oud en nieuw gevierd en op 21 maart hielden we met succes ons eerste volwaardige evenement NachtZwart met AMyn in de hoofdrol.”

- Sil Van Hecke -

Met DIEP Open Air tilt VZW DIEP Events Eeklo op 11 juli naar een hoger niveau. Dansen in openlucht in het 19e-eeuwse kasteeldomein Heldenpark terwijl je geniet van verse cocktails, huisgemaakte burgers, pasta’s en fruit. En af en toe kan je uitblazen in de zelf-gebricoleerde Pallet Lounge Chill Out. Als ‘uitblazen’ de lading niet dekt, is er ook nog een zwembad voorzien. Eigenlijk willen we nu al vertrekken, maar lees toch maar even verder.

Want hier blijft het niet bij, als kersvers lid van Quality Nights voorziet DIEP Open Air ook gratis oordoppen, gratis drinkwater (we like) én gratis condooms, we weten ook wel hoe het eraan toe gaat op een open air event. En dan durven we de woordspeling met DIEP nog niet eens maken.

Er is natuurlijk ook muziek!

“We streven ernaar om te groeien en grote namen te kunnen programmeren in ons Meetjesland. Toch willen we het jong talent uit onze streek ook een podium geven. Voor onze eerste editie hebben we een line-up in elkaar gestoken waar we toch wel trots op mogen zijn.”

- Sil Van Hecke -

En dat laatste is een understatement als we het over een lokaal evenement hebben. We starten bescheiden met local mICH met aansluitend Maxim Lany b2b Nathan Fix, die we allebei kennen van Søndag en hun exclusieve Fuzz-mixtape.

Fuzz Exclusief: Maxim Lany & Nathan Fix @ Søndag

In de late namiddag, wanneer het zonnetje op haar hoogste punt staat, is de line-up dat ook. Stavroz dames en heren, live! Ze brachten onlangs nog nieuw werk uit en voor degenen die erbij waren vorig jaar op Pukkelpop of eerder op Fusion Festival, hoeven we niks meer te zeggen. Voor de rest, check this out!

Wat dan volgt is een aaneenschakeling van het beste wat België op dit moment te bieden heeft als we het over minimal en house hebben. Belgian leading houselady Leesa, de mannen van Gewelt, die dit weekend in Forty Five hun Charity EP vierden, Goldfox, de main man van diezelfde Forty Five en AMyn, die met zijn liveshow al menig Rootsjes of Minimal betoverd heeft.

Afsluiten om middernacht doen we met onze Sil zelf, de DIEP-resident die als Heckman ook al geen onbekende is op HOME Festival en Decadance. Dus hij zakt zelf soms af naar Gent? Sil toch.

Afteren doen we in nachtclub Patjelli. En daarvoor toveren ze bij DIEP opeens een internationale minimal-grootmacht uit hun hoed. Dominik Eulberg, die het in de rangen van Sven Väths Cocoon Recordings al minstens tot kolonel geschopt heeft. Dit weekend zie je hem aan het werk op Awakenings in Amsterdam, maar voorlopig genieten we nog van een van zijn grootste classics.

Uitfeesten kan nog met Decadancer Lebawski en die andere DIEP-resident Olaf Norman. 11 juli jongens en meisjes, duidt de Vlaamse feestdag met stip aan in jullie agenda en schrijf er in drukletters bij dat je als bezoeker verwend wordt met gratis water, lekker eten, homemade-decoratie en een bom van een line-up!

DIEPly sincere