Abondance en Vice City doen het op Superdiesel @ Petrol (12/07)

Dansen op zondagmiddag, het was weer van dat. Superdiesel, het zomerconcept van Petrol, is deze zomer alweer aan zijn derde editie toe. Onze hosts van dienst - Abondance en Vice City – sloegen de handen in elkaar voor een middag vol disco, funk, soul en boogie. Waar vind je dat nog in Antwerpen? We gingen een kijkje nemen en spraken met de boykes achter Abondance en Vice City.

“Vice City werkt samen met Abondance om de simpele reden dat we vrienden zijn. Het was ook een logische keuze want beide concepten lijken heel erg op elkaar. Fusioneren willen we niet want het biedt meer mogelijkheden om samen een monopolie te hebben op funk en disco dan te moeten opboksen tegen een derde speler in Antwerpen.”

- Arno Lemmens van Vice City –

 

“We zijn nu bijna twee jaar bezig met Abondance. Dankzij de booking van Space Dimension Controllers was onze eerste editie meteen een schot in de roos en we hebben op dat elan verder gebouwd. Met spijt in het hart moet ik wel zeggen dat de toekomst van Abondance er op dit moment onduidelijk uitziet - of toch al zeker mijn inbreng erin - gezien ik binnenkort naar het buitenland vertrek.”

­- Sean Gilis van Abondance

“Ik fungeer een beetje als schakel tussen Abondance en Vice City. Ik ben vertrouwd met evenementen te organiseren in Petrol dus de rekensom ‘Abondance + Vice City = Superdiesel’ was snel gemaakt. Ik vertrek ook voor onbepaalde duur naar het buitenland dus over de volgende editie van Abondance is er inderdaad nog onduidelijkheid.”

- Tim Vandewalle –

Met het verdwijnen van Tim Vandewalle, zwaargewicht in het Antwerpse feestgebeuren, komt niet alleen de toekomst van Abondance in het gedrang. Ook de liefhebbers van Foorcore en Mayhem, waarvan de laatste editie al gepasseerd is, zien steengoede feestconcepten misschien niet meer terugkomen. Maar om de Petrolse technoliefhebbers toch gerust te stellen, Where House, waar Timmeke ook met de plak zwaait, blijft hoe dan ook bestaan.

Genoeg getetterd, het feestje zelf!

Geweldig zondags feestweer stond jammer genoeg niet op de line-up en het volk liet ook wel een tijdje op zich wachten. Toch zijn de deejays, die voornamelijk onder het motto ‘strictly vinyl’ draaiden, er na een tijdje in geslaagd om er een knalfeest van te maken. Van het eetaanbod – broodje merguez of taboulé – waren we ook aangenaam verrast. Toen de organisatie tijdens de set van Hunee rondkwam met gratis aardbeien werden we echt lyrisch.

Minpunt? Sjah, twee euro betalen voor toiletten die echt wel in erbarmelijke staat zijn. Zo is dat al maanden aan de gang in Petrol. Komaan jongens, hoe moeilijk kan het zijn om een deurslot te vervangen? Volgende keer nemen we zelf wel een tournevis mee, als dat het probleem is.

De muzikale aftrap werd gegeven door Jus Raw, deze Abondance resident toverde met zijn jazzy houseplaatjes meteen een glimlach op ons gezicht. Een glimlach die bleef staan tijdens de set van Anno, van Vice City, die de jazz invloeden verving door regelrechte groove. Chill(y)!

Het werd alsmaar frisser en ook de muziek koelde af tot half-lauw wanneer Max Graef & Kickflip Mike ten tonele verschenen. Het was leuk om de heren live hun ding te zien doen maar daar stopte het ook. Alles wat disco en funk was verdween samen met de zon. Het resultaat was een sec housesetje dat misschien wel goed was, de meningen waren hierover verdeeld,  maar het feestje wel in een versnelling lager plaatste. Jammer, want producen kunnen ze wel, daar bestaat geen twijfel over.

Marcel Vogel is geen onbekende voor Abondance dus mocht hij, meer dan terecht, nog eens terugkomen. De sfeer was meteen helemaal op punt en de truien en sjaaltjes waarmee iedereen verwarming zocht vlogen al snel in het rond. What a life, Marcel, what a life!

Marcel Vogel - What A Life (Em Vee edit)

En dan was het tijd voor drie uur vol liefde. Liefde voor Hunee, de Koreaan die na Los Angelos en Berlijn eindelijk zijn vaste stek heeft gevonden in Amsterdam bij zijn maatjes van Rush Hour Recordings. Hunee ging zelf volledig op in zijn set en ook het publiek gedroeg zich als een zwerm honeybees, zeker wanneer de gratis aardbeien in het rond vlogen. Drie uur was lang niet genoeg voor ons dus legde Hunee maar wat extra platen op waarvan je de krassen van mijlenver kon horen. Des te groter de charme?

Afsluiten deden we in Piaf, het kleine zaaltje naast Petrol. De eer was aan Vincent, die we al langer kennen van zowel Abondance als Vice City. De vibes bleven funky maar de klassieke house sound kreeg wel meer grip op de avond. Een goede zet want de feestvarkens die nog lang niet aan slapen dachten konden er geen genoeg van krijgen, zeker niet wanneer de voltallige Abondance-Vice City crew ook nog eens achter de knoppen vloog. Nice.

Superdiesel editie drie. Een gezellige dag met goede muziek, hier en daar een vergeeflijk schoonheidsfoutje en zeker en vast nog één keer het vermelden waard: gratis aardbeien. Tot in augustus!

Credits foto's Hunee + sfeer © Thijs Paijmans