Gloednieuw Cirque Magique gaat voor magische touch

Een gloednieuw festival midden in de Ledegemse velden waar niemand gestoord wordt en waar het publiek een magische ervaring krijgt voorgeschoteld, dat is het uitgangspunt van het driedaagse Cirque Magique. Een ervaring die verwondert in plaats van overdondert, een feest dat de zintuigen prikkelt maar niet overprikkelt. Terug naar de underground met oog voor ecologie, dat is Cirque Magique. We nemen het festival dat doorgaat van 7 tot 9 augustus eens onder de loep!

Eerder hadden we al een beknopt interview met organisator Dries Claeys die toen een eerste toelichting gaf. Cirque Magique wil zichzelf onderscheiden op meerdere vlakken. Zo is de leidraad van het ganse festival een weerkerende mantra: topkwaliteit! Of het nu gaat over eten, drank, licht, geluid, decoratie of animatie.

 

Cirque Magique 2015 I Teaser

On August 7 - 8 & 9 we are going to transform into our inner circus artists and make you travel to the unknown land of Cirque Magique... Everything has been worked out, the fine line-up, the exquisite cuisine by Camping Gourmet, the amazing stages with Artescape and much more !We are putting our heart and soul in this project and are really looking forward to share this experience with you, together during 3 days, we will make this the most beautiful circus you have ever seen ! heart emoticon Share this video with #CM2015 and win 2 Magique Deluxe Tickets!TICKETS ► http://bit.ly/1btvnwS ◄► Event & info : http://on.fb.me/1HxVb8i► www.cirquemagique.eu
Posted by Cirque Magique on donderdag 9 juli 2015

Zoals de naam het zegt, probeert Cirque Magique een magische touch te leveren. De organisatie pakt uit met het feit dat alle decoratie en acts worden uitgestippeld rond het thema circus. Zo worden bijvoorbeeld als decoratie visuele en multi-dimensionele landschappen gebouwd door het uit Kaapstad afkomstige Artescape.

Ook op muzikaal vlak wil het festival terug naar de basis en daarom kiezen ze resoluut voor een breed gamma aan het beste wat de elektronische muziekwereld te bieden heeft, van house tot techno, van het verleden tot het heden.

Een ander heel belangrijk aspect van het festival wordt het ecologische luik en ook de Bourgondische festivalgangers zullen op gastronomisch vlak uitgebreid aan hun trekken komen.

Op de affiche prijkt inderdaad heel wat moois. Zo kan je op zaterdag terecht op de Cirque Magique Stage voor een ware Moon Harbour-showcase. Het gerenommeerde label strijkt neer in Ledegem en neemt onder meer Luna City Express, Chris Tietjen en East End Dubs mee. Maar top of the bill is toch wel de oprichter van het label zelf, Matthias Tanzmann. Dat het zal daveren op de Ledegemse weide, staat nu al vast. Ook nationaal talent als Nathan Oye - die dit jaar nog een sublieme EP uitbracht - krijgt een kans op het Moon Harbour-podium.

Wie niet kan wachten tot zaterdag, kan vrijdag al terecht op het festivalterrein voor de pré-party. Onze Noorderbuur Mees Dierdorp zal daar aan zet zijn, met Nukov & Yelmet, Clerkie, Honeyslave en Seyn Saimen in zijn zog.

Naast de Cirque Magique Stage verzorgt ook partner Feestgedruis op zaterdag en zondag een eigen stage. Op zaterdag kan je daar niemand minder dan Oliver Huntemann aantreffen. Shaded zal er net als Mollono Bass een live set brengen en ook onder meer Ode Maen & Wassaer, Antonio Ponti en Ishtar spelen er ten dans.

En dan hebben we op zaterdag nog twee podia ter beschikking! Op de Cirque Antique Stage kunnen de liefhebbers van de retro zich volledig uitleven. De klassiekers worden u geleverd door stuk voor stuk Belgische veteranen en ervaren rotten zoals Zolex, Yves Deruyter, Franky Jones en mede-organisator Quincy. Het belooft daar nu al een legendarisch feestje te worden.

Tot slot is er ook nog het podium van Kuvo. Ook daar wist het festival straffe hosts te strikken. Op zaterdag zal Igor Vicente het programma cureren met zijn State of Flow en op zondag trekt het ganse Søndag-team naar Ledegem, waar residents als Maxim Lany, Endove en Sous hun beste platen zullen bovenhalen.

Die zondag wordt het Cirque Magique-podium overgenomen door Sweettrade. Zij leveren met Uone, Luca Doobie, Throb Circle, Robyns & Markey en Deejames een sprankelende line-up om het festival in stijl af te sluiten. Maar ook het podium van Feestgedruis slaagde er opnieuw in straffe namen te strikken: legende Oxia wordt geflankeerd door Vision Machine - wiens Fuzz Five je hier kan beluisteren -, terwijl Iris Menza en Solina er zullen bewijzen dat de dj-wereld niet louter een mannenverhaal is.

Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar via de site. Wij tekenen alvast present, jullie ook?