15 te ontdekken talenten op Pukkelpop 2015!

Dat Len Faki, Adam Beyer en Jamie xx al met een dik rood kruis staan aangeduid in je Pukkelpop-agenda, is niet meer dan normaal. Maar naast deze gevestigde waarden zijn er nog heel wat nieuwe talenten te ontdekken op Pukkelpop. Wij maakten een mooie selectie. Gedaan met uren naar de line-up te staren, deze lijst zegt waar je heen moet gaan! 

 • FAKEAR (FR) 

Eén van de Franse talenten die zich een weg baant naar de grote feesten van deze aarde. Slechts 23 lentes jong en al poulain van Ninja Tune waar ook Maribou State en Howling wel eens een plaatje voor maken. Zijn plaatsje op de line-up van Pukkelpop kunnen we alleen maar toejuichen! 

 • HANNAH WANTS (UK)

In het Verenigd Koninkrijk wordt ze op handen gedragen en dat zullen jullie ook doen na haar passage op Pukkelpop. Bewijsstuk A: ze staat vaak zij aan zij met MK. Bewijsstuk B: ze legt de meest iconische platen op. Wees niet verwonderd als ze ineens Born Slippy van Underworld of Rubin van Oliver Huntemann opgooit. Hannah does what Hannah wants

 • LIDO (NO)

Als de Noren niet in het voetbal scoren, doet deze man dat wel in hun plaats. Op muzikaal vlak weliswaar. Grootgebracht op een dieet van house, hiphop, UK garage en alles wat daar tussenin zit, weet Lido er keer op keer weer een groot feest van te maken. Je kan hem een beetje vergelijken met het Belgische Loscobeats. Zorg dat je na zijn show een rustpauze hebt ingelast want je zou wel eens horizontaal in je tent kunnen belanden na dit dansfestijn. 

 • LTGL (BE)

Ook binnen onze Belgische landgrenzen loopt er heel wat talent rond, LTGL is er daar ééntje van. Hij werd vorig jaar nog geprezen als opkomend talent door het überpopulaire magazine Vice en hij staat op zijn beurt weer vaak zij aan zij met Lefto

 • N'TO (FR)

Minimal techno recht uit Frankrijk. De laatste jaren maken onze buren weer furore op elektronisch vlak en blijven de talentvolle producers zich maar opstapelen (zie Fakear en Acid Arab). N'to leverde met zijn laatste Plein Ciel/Comète EP een bommetje van formaat af dat op de weien van Pukkelpop wel eens zou kunnen ontploffen. 

 • KARENN (UK)

Waarschijnlijk doet deze naam wel een belletje rinkelen bij de meeste muziekliefhebbers onder ons. Pukkelpop stond al garant voor de ontdekking van Blawan, één van de twee teamleden van Karenn, en het lijkt erop dat Karenn de volgende aan zet is. Ze sleuren iedere keer een vrachtwagen vol analoge stuff mee, alsof ze een 24-koppig orkest zijn dat voor duizenden mensen optreedt. Probeer je door de massa naar voren te wurmen en aanschouw het spektakel. Dit is techno van het hoogste niveau.

 • BEAUHAUSE (BE)

Deze dames zijn een waar plezier om aan het werk te zien en dat heeft ook Pukkelpop gesnopen. Met hun housetunes veroverden ze al heel wat zalen -lees: harten- in alle uithoeken van België en dat zal ook in Hasselt niet anders zijn. Na dit avontuur zou het buitenland wel eens kunnen lonken voor Beauhause

 • GORGON CITY (UK)

Deze mannen veroverden in 2013 de hele wereld met hun I'm Ready For Your Love en kwamen daardoor in het vizier van niemand minder dan Annie Mac. Dat gezegd zijnde schuilt er nog heel wat meer dan een zomers hitje achter deze twee mannen. Sexy dansmuziek uit Groot-Brittannië.  

 • TODD TERJE & THE OLSENS 

Todd Terje is op zich al een waar house talent. Voeg daar nog een liveband aan toe en het dak gaat er helemaal af. Of ja, dat was toch het geval op Glastonbury dit jaar. Al moeten die podiumdanseressen -of ja dansers- er niet echt aan te pas komen. Trek je stoutste dansschoenen aan en ga helemaal los op de beats van Inspector Norse. Dit maak je maar één keer mee. 

 • HOWLING (USA & D)

Met deze booking heeft de booker van Pukkelpop zich wel heel erg populair gemaakt. Howling is een duo bestaande uit Ry Cumming en een helft ÂmeFrank Wiedemann om precies te zijn - dat zich vooral focust op het donkere geluid van de bass. Wij zijn vooral benieuwd naar hoe ze met hun slaapkamertechno de danswillende menigte zullen aanpakken. Oordopjes zijn hier een must! 

 • GARDEN CITY MOVEMENT 

With the support of the Embassy of Israel to Belgium. Zo staat op de Pukkelpop website. Wij verwelkomen hen met open armen. Hun laatste drie EP's waren al van goudwaarde, we zijn benieuwd in welk materiaal ze hun platen nu zullen toveren. Hier kan je naartoe met je slaperige kop, ze zullen je niet wakker schudden maar alleen verder laten dromen. 

 • TALE OF US (D)

Elke keer dat we ze bezig zien, worden ze beter en beter. In 2014 haalden ze al de zilveren plak in de top 15 van beste deejays, verkozen door Resident Advisor. Op Pukkelpop zullen zij de donkerste kant van techno opzoeken, vergelijk het zo'n beetje met Recondite maar dan met twee mannen achter de decks. 

 • GANZ (NL)

Vergeet Hudson Mohawke! Als er iemand de koning van hiphop en beats is, dan is het deze gast wel. Een paar maanden geleden tourde hij nog door Amerika en nu landt hij binnenkort op de weides van Pukkelpop. Zijn stijl is energiek, melodieus en bass-gedreven. 

 • DANIEL AVERY B2B EROL ALKAN (UK)

Erol Alkan kennen we nog van de gloriejaren der electro. Nu gaat hij vaak op pad met Daniel Avery. Ze stonden samen bijvoorbeeld op de affiche van Dour. Erol Alkan veroverde al de hele wereld en met Daniel Avery aan zijn zijde is hij van plan hetzelfde te doen. House, detroit, techno en new wave, bij hen vind je het allemaal. 

 • ACID ARAB (FR)

Als techno en acid house mekaar eens een goede tong draaien, kom je Acid Arab tegen. Ze werkten al voor de almachtige Omar Souleyman en zullen daar nog snel een vervolg aan breien. Ze stonden al op het überhippe Pitch Festival, en ook Pukkelpop gelooft in hen. 

Je ziet het, ook zonder Ten Walls valt er dit jaar genoeg te beleven op Pukkelpop. Wij hebben ons lijstje alvast opgemaakt, binnenkort geven we nog heel wat meer prijs over het Limburgse festival. Wij houden jullie op de hoogte!