Fuzzbox Mixtape juli: TYRLL - Tape #1

Na een grondige selectie kozen we alweer een nieuwe mixtape van de maand. Deze keer stak het jonge collectief TYRLL er met kop en schouders bovenuit. Max Graef, Leon Vynehall en Detroit Swindle naadloos in elkaar gemixt? Het leverde een ideale tape op om een warme zomerdag mee af te sluiten. 51 minuten puur muzikaal genot.

TYRLL is een nog maar recent opgericht dj-project waar twee jongeheren uit het West-Vlaamse hinterland achter zitten. Niels en Rens hebben beide al pakken ervaring als dj's en producers onder hun alter ego's Mr. Volant en Blizko. Die laatste had zelfs al een release op zijn naam staan op het Gentse House Cookin' Records.

Nu besloten ze hun krachten te bundelen in een nieuw housegetint project, TYRLL was geboren. Als introductie naar de buitenwereld toe, stelden ze een eerste mixtape samen met de alleszeggende titel: Tape #1. Met opener Round Streets wordt de toon meteen gezet; aanstekelijke house, gehuld in een zweem oldschool. 

Max Graef zijn Jungle, uitgebracht op het label van onze favoriete Noorderburen Detroit Swindle, volgt deze ingeslagen weg. De zomerse percussiefragmenten smeken je gewoon om met een mojito in de hand de zon op te zoeken. Met Jamie Trench en Leon Vynehall zijn Brother bevinden we ons dan weer in een zwoelere sfeer waar het clubgehalte van afdruipt.

Wanneer daarna Waze & Odyssey aan bod komen, merk je dat deze tape werkelijk uit een uiterst zorgevuldig uitgekozen platenselectie bestaat. Ook het iets oudere Get Out van Matrix in de remix van Kerri Chandler, bewijst dit. Funkyness alom!

Na een ietwat rustiger intermezzo halen de heren van Detroit Swindle nog eens genadeloos uit met hun geniale Heads Down. De niets ontziende baslijn dendert zonder pardon verder richting slot van de mixtape. Via Kubo Sojka belanden we nog eens bij de toch wel legendarische NY House Trak van NY Stomp. Wie nu nog niet in beweging is gekomen, raden we aan eens bij de huisarts langs te gaan.

Afsluiten doen we met een andere Belgische trots, Innershades. Zijn remix voor DJ Haus vormt het stevige slot van een helse muzikale rit. Dat we nog van deze heren zullen horen, staat buiten kijf! Een meer dan terechte winnaar voor onze Fuzzbox Mixtape. Wil je zelf ook eens de mixtape van de maand leveren? Rep je dan gauw naar vi.be en plaats je inzending!

TRACKLIST

4004 - Round Streets
Max Graef & Andy Hart - Jungle
Jamie Trench - Velvet Curtains
Leon Vynehall - Brother
Waze & Odyssey - Feelin' You
Matrix - Get Out (Kerri Chandler Remix)
Reality Check - Fantasy ( Whipped & Turned Mix - DJ. T Edit)
Friend Within - The Label
Detroit Swindle - Heads Down
Kubo Sojka - You Can't Take It
NY STOMP - The NY House Trak
DJ Haus - Feel The Change Comin On (Innershades Remix)

Ontdek meer...Fuzzbox
Artiesten in dit artikel