Dekmantel festival 2015: dag 1

Het was alsof het lot ons gekozen had. Toen we binnenkwamen weergalmde I've got the midas touch, everthing I touch turn to gold door de speakers en dat is ook echt wat Dekmantel doet. Alles in goud veranderen. Hier ons verslag van de eerste dag. 

Oorspronkelijk gingen we naar de UFO stage, maar we bleven plakken bij Legowelt. Wat een set speelde hij, alsof zijn leven er vanaf hing! Bewijsmateriaal -lees beelden- is bij ons te verkrijgen. Dan over naar ROD. We keken enorm hard uit naar zijn set en hij bleek nog beter te zijn dan we hadden gedacht. Wat een bazenset was dit! We wilden gewoon elk nummer shazammen maar dat zou de batterij en het internetverbruik van onze smartphone geen goed doen. 

Daarna ging Objekt verder met de techno galoré. Hij begon ietwat matig maar kwam na een kleine tien minuten toch mooi in gang. En dan vraag je je altijd af waarom techno dj's het in hun hoofd halen om in het midden van hun set een traag nummer te draaien. Als wij aan de UFO stage staan willen we vanaf het begin tot het einde dat je de hardste platen uit je catalogus opgooit. Nu ja, bij dj's als Chris Liebing of Adam Beyer komt dit probleem niet voor.

Na ongeveer twee saaie nummers had hij het door en begon er weer techno uit de boxen te knallen. Voor ons een voldoende, het was een show met ups en downs. Dan maar wachten op Robert Hood. Ook hij pakte uit met zijn dikste platen. We wilden Ben Klock sowieso nog even aan het werk zien voor Blawan begon dus we repten ons naar de Main stage. Daar was Model500 nog aan zijn laatste minuten bezig en God, wat zijn we blij dat we niet hun hele set gehoord hebben. Je kan disco spelen, maar met mate. Nee, Model500, jullie hebben ons niet kunnen bekoren. De rest van de wei lustte er wel pap van al was het niet met de gouden lepel.

Omdat hij 15 minuten te laat was, hebben we Ben Klock links laten liggen en zijn we meteen richting UFO stage gegaan. Robert Hood was daar aan een meesterset bezig waar we  nog enkele minuten van mochten genieten. Je hoort meteen wanneer Blawan zijn plaats achter de decks inneemt, de ene beukplaat na de andere passeert de revue. Ja, zo willen we wel dat elke avond verloopt. Echt Blawan, als je Nederlands verstaat: dit was meesterlijk. 

We hebben al veel sets in ons korte leven meegemaakt maar die van Blawan was eentje om duimen en vingers bij af te likken. We moesten echt dringend naar het toilet maar hebben het gewoon anderhalf uur voor hem ingehouden. Dat bewijst genoeg. Op naar morgen!