Dekmantel Festival 2015: dag 2

Fris en monter paradeerden we op de tweede dag richting ingang van Dekmantel festival. We vonden het nogal raar dat er zo een lange rij stond aan te schuiven. We weten nu ook waarom, Dekmantel controleert ongelofelijk hard. Onze hele portemonnee werd uit elkaar gehaald plus onze rugzak. We zijn hier helemaal niet tegen, maar het verlengt de wachttijden aan de ingang wel heel erg lang.

Hierdoor hebben we Randomer niet aan het werk kunnen zien, de dj waar we zó naar uit keken. We werden anderhalf uur opgehouden aan de ingang, helaas! Dan Phase maar. Ook hem wilden we graag aan het werk zien. En terecht! Wat een set bracht hij. Beukende techno à la Gary Beck. Van begin tot einde waren we gekluisterd aan zijn set.

Daarna trokken we richting Main stage want daar begon John Talabot. We wisten in ons achterhoofd dat dit geen techno ging zijn, maar zijn houseplaten veroverden toch ons hart. We waren getuige van een grandiose set! Na een 40-tal minuten hielden we het voor bekeken en gingen we richting Talismann die op de UFO stage kwam draaien.

Eerlijk gezegd hadden we meer van Talismann verwacht. Misschien had hij te veel zenuwen omdat hij voor DVS1 moest draaien want die schakelde wel een vitesse hoger. Rauwe techno zoals we van hem gewoon zijn. Afsluiten deden we met Rødhåd, gewoon met de gedachte dat we Jeff Mills toch al genoeg aan het werk hebben gezien.

Dag 2 was weer eentje om over naar huis te schrijven. We kunnen nu al niet meer wachten tot morgen!