Absolutely Free Festival: topnamen voor slechts drie batterijen

Op 7 en 8 augustus vindt in Genk de derde editie van een niet zo alledaags festival plaats: Absolutely Free Festival. Het evenement onderscheidt zich van de massa door haar focus op ecologische oplossingen, fairtrade en upcycling - dit in combinatie met tal van artiesten die zullen optreden, waaronder ook enkele kleppers uit de elektronische muziekwereld.

Enkele van die kleppers zijn onder andere technovertegenwoordigers Monika Kruse en Benjamin Damage, maar ook muzikale duizendpoot Marquis Hawkes. De Duitse Monika Kruse haalde op 24 juli nog alles uit de kast op Tomorrowland, maar verwent de Belgische fans door komend weekend nog eens terug te komen.

Naast buitenlandse namen, nodigt Absolutely Free Festival net zoals vorig jaar ook enkele Belgische toptalenten uit het DJ milieu uit. Denk maar aan Faisal, Gewelt, Up High Collective, MVMNT en Way Back.

Wat het verhaal nu helemaal afmaakt? Voor dit alles zal de organisatie geen inkomgeld vragen! Het enige wat het Genkse festival van haar bezoekers vraagt, is dat ze als alternatief drie lege batterijen afgeven aan de inkom. Voor wie toch zijn of haar steentje wil bijdragen, kan ook €3 sponsoren om het 'Absolutely Free Forest' te sponsoren. Ecologisch verantwoord gaan feesten? Check!