Pukkelpop 2015: ons elektronisch parcours!

De dertigste editie van de Limburgse bron van jeugdige puistenfrivoliteit genaamd Pukkelpop trekt zich dra op gang, en heet van de naald heeft onze favoriete Belgische berber (buzzword-alert!) Chokri Mahassine met vriendelijke groet een leuk persbericht in onze inbox geknald. “Het is puzzeltijd, Pukkelpoppers!” grapt Chokri, maar met een festival met bijna evenveel podia als u en ik vingers hebben, en een programmator die zich al eens gaarne laat gaan - damn you, Eppo Janssen! - kunnen we maar zuur lachen. Kiezen is namelijk altijd een beetje verliezen. Gelukkig is Fuzz Magazine er om tussen de bossen de trotse sequoia’s aan te wijzen, waardoor je geen enkele relevante elektronische act hoeft te missen. Driewerf hoera voor ons Pukkelpop-parcours!

Woensdag

Eerst het goede nieuws:  op de officieuze eerste dag van het festival valt het kiezen nog mee. Ons zal u negen op tien in de Dance Hall vinden, waar de mannen van Soulwax het feest mogen cureren onder de Radio Soulwax-vlag. Spelen daarginds: Gamelan Voices, het nieuwe project van Bart Demey en Tania Gallagher, of u mag ze ook Nid & Sancy noemen (check ons interview!). Gitaren, traditionele Balinese Gamelanmuziek en synths zijn de ingrediënten. Of zoals op de site te lezen staat: “benieuwd hoe transcendentale electropunk klinkt?” – moeilijk te zeggen, maar het neigt eerder naar ja!

Spelen verder nog de transistoren uit de Radio: Sequential (herkennen wij daar Oliver Geerts van Ego Troopers?), ravehelden Altern-8, Raf Daddy van The 2 Bears, Tiga met een liveset, en gastheren 2manydjs. En omdat rocksterren veelal rampzalige dj’s zijn – inclusief horrorovergangen – gaan we tijdens Desperate Soundsystem liever een beentje slaan bij de Frères Deluxe in de Boiler Room.

Donderdag

Donderdag beginnen we de dag al vroeg met Belgisch wonder LTGL in de Castello (11u30), alles voor de muziek! De rest van de dag wordt vooral afwisselen geblazen tussen de Dance Hall, Boiler Room en de Castello. We markeren als onmisbaar in chronologische volgorde: Goldfox (12u, Boiler Room) , Pomrad, Flako (beiden Castello, 12u50 en 14u), De Sluwe Vos (15u20 Dance Hall), Hannah Wants (18u30 Boiler Room), STUFF. (19u05 Wablief?!), Fakear (20u10 Castello), Rebel Sound (is Chase & Status plus Shy FX plus MC Rage plus Sir David Rodigan, 22u20 Dance Hall), Hudson Mohawke (23u10 Castello) als je Mr Oizo (23u Boiler Room) al gezien hebt of omgekeerd, en in de hoop dat hij een dikke technoset draait: Boys Noize (00u20 Dance Hall). Anders als de wiede weerga naar Machinedrum (00u35 Castello). En zoals steeds op Pukkelpop is het verplicht bij krachte van doktersvoorschrift om de nacht af te sluiten in de Boiler Room, met Nadiem Shah (02u00).

Vrijdag

Vrijdag visdag? Nope, vrijdag beatdag, met Faisal (12u30 Boiler Room): net op tijd voor het aperitief. Want drinken is ook op Pukkelpop voor 12 uur helaas niet sociaal aanvaard. We blijven nog even staan voor Ganz (13u45) om temidden diens set af te druipen richting VUURWERK (14u15 Castello, lees hier ons interview!). Even uitblazen dan, en moed indrinken om de angstaanjagende en extreem weirde psychoses van Gazelle Twin (15u55 Wablief?!) te gaan beleven. Als we dat overleven, is het tijd om te gaan dansen, dansen! In chronologische volgorde: Spor, terug van nooit helemaal weggeweest (17u30 Boiler Room), Porter Robinson omdat zijn laatste album supernetjes was (18u50 Dance Hall), Dorian Concept omdat Dorian Concept (19u35 Castello), de legende Dj Mustard en de nog steeds uitstekende dj Diplo  (20u00 en 21u15 Boiler Room), dan toch visdag met John Tarbot, excuseer: Talabot (22u30 Castello) en erna laten we Adam Beyer (00u15 Boiler Room) en Jamie XX (00u45 Dance Hall) vechten om onze aandacht. Eindigen doen we met TLP (02u00 Boiler Room).

Zaterdag

Zaterdag mogen we uitslapen om dan gewekt te worden – score! – door de bevallige dames van Beauhause, opgevolgd door ‘beauty & the beast’ Red D feat. Lady Linn, en als we daar toch staan, waarom niet dansen op de UKG-revival van Shadow Child (respectievelijk 13u00, 14u30 en 15u45 Boiler Room). Dan doen we het wat rustiger aan en mag Howling (17u40 Castello) aantreden, waarna we de beklijvende muziek van Son Lux over ons laten golven (18u50 Club). Om niet in een comateuze toestand te verzeilen gaan we vervolgens doodleuk onze pelvissen in de vier windrichtingen draaien op Raving George (19u30 Boiler Room) en Todd Terje en co. (20u40 Castello). De muzieksnob in ons zal zich tegen dan wellicht hebben opgeworpen, dus gaan we gedwee kijken naar Four Tet (22u Castello) en James Blake (22u45 Marquee). Als die gedaan is met kwelen, is het tijd voor de trippy techno van Tale Of Us (23u30 Castello) waarna we zoetjes de laatste uren infeesten met Michael Midnight (01u00 Boiler Room).

Zo, als we dit programma helemaal hebben afgewerkt trekken we lichtjes verdwaasd en gedegouteerd door onze eigen penetrante festivallijfgeur terug naar huis, dankbaar voor alle mooie dingen die we ons niet meer herinneren en vooral zeer voldaan. See you there?

Meer info over de timetable vind je nu op de website van pukkelpop.