De beste sets van Tomorrowland 2015

De voorbije maanden gooide het grootste festival ter wereld, Tomorrowland, zijn sets integraal online. Met meer dan 100 artiesten op de affiche is het moeilijk ze allemaal te beluisteren en daarom maakten wij een selectie van de beste sets van hun editie in 2015. Geen Titanic-taferelen of sets vanop de Main Stage, maar oerdegelijke dj-sets! Hou je klaar voor onze top 10!

Paul Kalkbrenner - Dave Clarke Stage

Zijn nieuwe album 7 ligt nog maar net in de rekken, hij is pas trotse pappie geworden van Isabella maar knallen kan hij nog steeds als de beste -met de mond op een kiertje open weliswaar. We hoorden hier heel wat nieuw werk maar ook zijn all-time klassiekers passeerden de revue. En afsluiten met Aaron? Groot applaus meneer Kalkbrenner, U kan het nog steeds. 

John Digweed - Carl Cox & Friends Stage

Hij zit al jaren in het vak, is eigenaar van het bekende Bedrock-label én speelde een topset op Tomorrowland. Dat hij grote fan is van het harde werk is, bewees hij ook met onder andere nummer van Adam Beyer, Alan Fitzpatrick en Joey Beltram in zijn setlist. Het was al jaren geleden dat we hem nog eens aan het werk zagen en hij bewees dat er op dj'en geen leeftijd staat. Carl Cox weet zijn vrienden wel uit te kiezen. 

Patrick Topping - Jamie Jones pr. Paradise

In het begin nog bijgestaan door zijn maatje waFF, maar na 10 minuten ging hij er toch alleen voor. Patrick Topping is stilaan een redelijk bekende deejay aan het worden in ons land, hij mocht namelijk de afgelopen twee jaar al meer dan 10 keer in België opdraven. Als je hem dan toch nog niet aan het werk hebt mogen zien, is deze set je ideale reddingsmiddel om met je vriendjes mee te kunnen praten op het volgende feestje. 

Dubfire - Carl Cox & Friends Stage

We kennen hem eerder van zijn opzwepende technosets, maar op Tomorrowland ging hij toch meer de Minus-style richting op. Hij start nochtans straf, maar laat het tempo daarna wat zakken volgens ons. Toch volgen er nog heel wat hoogtepunten met platen als Stiv Hey - Stoned To The Bone en de nieuwe plak van Jak Michaels - Bring Me Down die onlangs uitkwam, ook eentje die op Chris Liebings setlist prijkte, weliswaar in een ander gedaante en met meer bass. 

Matador - Minus Stage

Geflankeerd door een grote hoeveelheid aan zwarte t-shirts, begon Matador in de vroege namiddag aan zijn set. Hij staat erom bekend dat hij veel eigen platen draait, zo kwamen Almost Famous, Mambo, Kingswing, Da Hustle, Bsunday en Svinx allemaal voorbij. Ook zijn remix van PQM's Are You Sleeping, die nog maar net in de digitale rekken ligt, zat toen al in zijn set verwoven. 

Julian Jeweil - Minus Stage

Julian Jeweil ging er volledig voor op de Minus Stage. Geen typische set zoals we het van hem gewoon zijn, maar eentje met veel hoogtepunten. Zo was I Wanna Go Bang van Bjarki er eentje van, net als Stephan Hinz & Philipp Ruhmhardt met hun Doch én zijn eigen remix van Joseph Capriati's Awake. Als er iemand is die iets of wat mixing skills heeft, dan is deze jongen het wel.

Justin James - Minus Stage

Justin James speelde een iets hardere set dan we van hem gewoon zijn. Geen zonnige housedeuntjes voor mister James. We kregen een lading aan nieuwe releases te horen. Zo kwam Adam Beyer - Time Flies (Tiger Stripes remix) voorbij, Victor Calderone met Requiem en de nieuwe plaat van Timid Boy, Pleasure. Een leuk setje om je avond mee te starten of te eindigen, afhankelijk van wat je gewoon bent.

Richie Hawtin - Minus Stage

Cliché, cliché en nog eens cliché. Maar hij moet er gewoon tussen staan. Richie Hawtin trakteerde ons op een techogerichte set, gevuld met onbekend talent. Zo draait hij de plaat Under The Fool Moon van Mladen Tonic, een nummer dat we in veel deejays hun set mochten horen tijdens deze editie van Tomorrowland. De meeste platen die hij draaide, zijn tot op de dag van vandaag nog niet eens uit. 

Chris Liebing - Dave Clarke Stage

Chris Liebing knalt altijd lekker door. 46 jaar en hij weet nog steeds hoe hij een dansende menigte moet triggeren. We weten ondertussen al dat hij graag eens hier en daar een onbekend plaatje durft op te gooien. Zo startte hij zijn set met Jean Pierre feat. Vega - Lemont en hoorden we ergens ook nog KiNK met zijn populaire Cloud Generator voorbij komen. Doordrammen deden we met 2000 and One - Kawasaki, het alombekende I'm Talking To You van Josh Wink en X-press 2Smoke machine in de Dense & Pika remix. Zalige plaat die laatste!