Tanzmann triomfeert op tweede dag Cirque Magique

Na de meer dan geslaagde openingsdag, trokken we met enorm veel zin opnieuw richting Ledegem voor een nieuwe dag vol house en techno op Cirque Magique. Op zaterdag waren er maar liefst vier podia waar onder meer East End Dubs, Matthias Tanzmann en Oliver Huntemann aan bod kwamen. Dit alles aangevuld met heel wat nationaal talent als Igor Vicente, je zou voor minder beginnen watertanden.

Cirque Magique 2015 I Official After MovieIt’s finally here, the after movie of Cirque Magique 2015! Immediate goosebumps! Thank you all again for this magical journey we had together <3► Don’t forget to vote for Cirque Magique as Best Breakthrough Festival at the Red Bull Elektropedia Awards, would mean a lot to us: https://awards.redbullelektropedia.be► We are so excited by next year's edition that we are launching a limited quantity of Full Circus Experience Tickets at a very low price: https://tibbaa.com/order/rvlmjchqwyWe’ve learned a lot from this first edition, expect some big surprises in the coming months! ;)● After Movie by CAMELTOWN● Circus Artists www.circodans.beGeplaatst door Cirque Magique op donderdag 12 november 2015

Bij aankomst op de weide gingen we even een kijkje nemen bij alle podia, gezien op vrijdag enkel dj's stonden op de Cirque Magique Stage. Het viel op dat de drie hoofdpodia zeer degelijk waren ingericht. En wat dan gezegd over het magistrale spiegelpaleis! Enkel de Kuvo Stage, waar die dag State Of Flow de dj's selecteerde, leek wat uit de boot te vallen qua uitgewerkt decor.

Als eerste hoorden we Nathan Øye en Geoff Wichmann aan het werk. Een meer dan degelijke set waarbij we hier en daar wel eens een minder geslaagde overgang hoorden. Maar hé, het publiek maalde er allerminst om en begon gezapig een beentje te smijten. Een uiterst gevarieerd publiek trouwens, maar zoals de aanwezige politiecommissaris tegenover de pers verklaarde: "een zeer vredelievend allegaartje". Dat kunnen we enkel bevestigen.

Op de Cirque Antique Stage konden de liefhebbers van retro nog eens als vanouds genieten van muzikale helden als Yves Deruyter en Zolex. De muziek zelf was niet geheel onze smaak, daarvoor zagen we wellicht enkele jaren te laat het levenslicht. Maar dat het publiek er op los feestte, bleek toen we af en toe eens onze neus gingen opsteken bij het podium.

The first edition of Cirque Magique was just, well, magical! Pictures by Sara De Graeve.
Posted by Red Bull Elektropedia on zondag 9 augustus 2015

Vervolgens begon Ishtar aan zijn set op het podium gehost door Feestgedruis. Met rake platen, denderende bassen en een perfect opgebouwde setlist wist hij het merendeel van het publiek op het ganse festival naar set te lokken. Ondanks de loden hitte genoot iedereen er overduidelijk van en leverde Ishtar zo naar onze mening één van de beste sets van het ganse weekend.

Holger Hecler koos daarna ervoor het tempo naar beneden te trekken en hij haalde met ellenlange breaks de drive volledig uit het publiek. Op zich was het op muzikaal vlak een zeer goeie, meeslepende set, maar met de slome beats, stuwde de Duitser heel wat volk opnieuw richting Cirque Magique Stage, waar Die Clique een degelijke set leverde.

Een uurtje later was de tijd aangebroken voor de eerste headliner, Matthias Tanzmann. Zijn label Moon Harbour was namelijk hofleverancier van de artiesten op de Cirque Magique Stage die dag, dus kon hij allerminst ontbreken. Tanzmann opende verschroeiend en kreeg meteen het talrijke volk op zijn hand.

Maar het bleef niet bij die eerste platen. Waar hij zijn nummers bleef halen, het blijft ons een raadsel. Maar bij werkelijk iedere nieuwe plaat die hij inmixte, leek het alsof de intensiteit bij het wildgaande publiek bleef stijgen. Halverwege het optreden leek er heel even een dipje te volgen, maar niets was minder waar. Het leek wel alsof hij ons even wat ademruimte gaf om daarna nog maar eens snedig uit te halen. De ultieme slotplaten, met onder meer &ME zijn Woods - de plaat die we wellicht bijna tien keer te horen kregen op Cirque Magique -, vormden de kers op de taart.

Matthias Tanzmann is killing it on the Cirque Magique stage right now! We couldn't wish for a better first edition! Thank you all!Still a whole lot more to come!Credit pic : Tom Devos
Posted by Cirque Magique on zaterdag 8 augustus 2015

East End Dubs kreeg de moeilijke opdracht om hierna over te nemen, maar kon deze taak toch met onderscheiding afronden. Het werd een iets meer monotone set, voornamelijk met vinyl gemixt. Maar na zo'n perfecte lead-out van Tanzmann, bleef het publiek zonder morren verder feesten. Een verdienstelijke set die naar het einde toe net iets te langdradig begon te worden.

Daarna was het tijd voor die andere grote naam, Oliver Huntemann. In het donker werd zijn set begeleid door enkele vlammenwerpers en vooral de vuurzee voor de Duitse producer was een decoratieve meerwaarde. Ocharme Oliver wel, we willen niet weten hoe warm hij het daarboven had. Huntemann bouwde zijn set gestaag op en gaandeweg leek de vlam over te slaan op het publiek, dat meer en meer in extase raakte. Het leverde naar het einde toe een stomende set op.

 

The first edition of Cirque Magique was just, well, magical! Pictures by Sara De Graeve.
Posted by Red Bull Elektropedia on zondag 9 augustus 2015

Afsluiten deden we bij de Kuvo Stage, die werd afgesloten door onze landgenoot Igor Vicente voor een behoorlijk volgelopen weide. Daar kwam hét pijnpunt van het podium bovendrijven. Niet zozeer de inrichting of het geluidssysteem zelf, maar de opstelling van de geluidsinstallatie. Doordat het geluid niet geheel optimaal werd gedragen tot buiten de tent werd ervoor gekozen een tandje luider te gaan. Of zeg maar enkele tandjes. Buiten de tent viel het geluid goed mee, maar voor de paar tientallen mensen die zich onder de circustent konden scharen, hopen we oprecht dat ze goeie oorbescherming ter beschikking hadden.

Gelukkig maakte de set van Igor zelf heel veel goed. Een fijn uitgekiende platenkeuze, naadloos aaneengemixt. Wat wil een mens nog meer als afsluiter van een topdag! Samen met Ishtar en vooral Tanzmann mag de Waalse producer voor ons gaan lopen met beste set van de dag. Op naar dag 3!

Foto's: © Sara De Graeve / Red Bull Elektropedia