WECANDANCE pakt uit met knappe aftermovie

De drones vlogen ons om de oren op het WECANDANCE Electronic Beachfestival - niet te verwarren met het Nostalgie Beachfestival - om een oogje in het zeil te houden en mooie beelden te schieten van dit jonge festival. De beelden bevestigen onze indruk van WECANDANCE15: zon, strand, een glimlach op ieders gezicht en een pint in de hand.

Dat het goed vertoeven is aan de Belgische kust hoeven we je niet meer te vertellen. Voeg daar nog zon, beats en heerlijke cocktails aan toe en je krijgt een idee van WECANDANCE. Het Electronic Beachfestival zette in het begin van augustus een fraai, afgewerkt decor neer op het strand van Zeebrugge. De organisatie streefde naar een zo aangenaam mogelijke festivalsfeer. Dit jaar zetten ze een limiet op het aantal tickets en sloten ze een pact met verschillende, hoog aangeprezen, food supplies om hun doel te bereiken. Of hun missie geslaagd is? Bekijk de officiële aftermovie - met Fur CoatU Turn in één van de hoofdrollen - en oordeel zelf!

Aftermovie WCD15 © director Bob Geraerts / camera Kris Lathouwers, Michael De Moor, Wim Cochet, Lennard Brand / drone Glenn Verdickt, Dennis Loquet / editor Kris Hoof

WECANDANCE 2015 zou een editie worden waarin ze hun fouten van de vorige twee edities gingen aanpakken. Wij herinneren ons van vorig jaar het gebrek aan toiletten en de dure pinten. De toiletten waren dit jaar spik en span, gratis en rijkelijk aanwezig - hoera! Vond je de pintjes te duur? Had dan even rond gelopen om bekers te sprokkelen en keep the beach clean!

De line-up van vorig jaar hebben ze niet kunnen evenaren. Tale of Us, Ten Walls en Felix Da Housecat zijn - of waren in het geval van Ten Walls - dan ook grote jongens. Desalniettemin hebben ze dit jaar een mooie mix van house, techno, trap en zelfs hip-hop aangeboden dankzij Para OneMassimiliano PagliariParanoid LondonLouisahhh!!!, Lee Burridge en nog vele andere cowboys and -girls.

Wij onthouden vooral dat de theme song van deze editie - we hadden niks anders verwacht - I Wanna Go Bang van Bjarki was.

WCD15 © Kylian Van Damme