Draaimolen Festival levert ijzersterke line-up

We mogen dan wel aan een inhaalbeweging bezig zijn, feit blijft dat onze noorderburen op vlak van house- en technofestivals een rijker aanbod hebben. Zo ook Draaimolen, de Tilburgse organisatie die binnenkort haar tweede festival op poten zet met een fenomenale line-up. Tale Of Us, Maceo Plex, Pachanga Boys, David August,... Ja, ook onze mond viel open bij het lezen van deze namen. Maar er valt nog veel meer te ontdekken!

Draaimolen werd begin 2013 opgericht en na enkele indoor edities volgt nu het tweede festival op 19 september in Tilburg. Niet zo ver dus vanuit Antwerpen of Limburg. Op de line-up prijken heel wat internationale toppers binnen de house- en technowereld die ons ten zeerste kunnen bekoren. We voelden Willem van der Ploeg van de organisatie even aan de tand.

Draaimolen Festival 2015 from Draaimolen on Vimeo.

FUZZ – Hoe ontstond Draaimolen?

W: "Draaimolen is net als vele andere feesten ontstaan uit het idee dat een bepaalde muziekstroming niet genoeg gerepresenteerd werd in een bepaalde regio. In dit geval was dat diepere elektronische muziek in het zuiden van Nederland. Het is de tweede editie van het festival en Draaimolen bestaat bijna 3 jaar. De verjaardag komt eraan eind dit jaar en op 13 januari komt er een speciaal concert van Henrik Schwarz, Bugge Wesseltoft en Dan Berglund in de Concertzaal van Tilburg."

FUZZ – Wat kunnen we ons voorstellen bij het festival?

W: "De bezoekers mogen zich verwachten aan een betoverende locatie in Charlotte Oord - denk aan hoge bomen, magische doorgangen en intimiteit -, vervoegd met een naar onze mening straffe line-up."

FUZZ – De Machine Stage lijkt qua line-up een stukje harder dan de Main Stage. Bewuste keuze?

W: "Ja, een bewuste keuze. Onze indoor events wisselen soms ook met iets hardere stijlen, zo hadden we al eens Ben Sims. We kregen de unieke kans om zijn Machine-concept het tweede podium te laten hosten en pakten deze dan ook met twee handen aan."

FUZZ – De Nederlandse festivalzomer lijkt al behoorlijk vol te zitten met house- en technofestivals. Is het niet moeilijk om te overleven in dergelijk festivalklimaat?

W: "Het festivalseizoen lijkt hier inderdaad voller te zitten dan ooit. Maar de meeste grote festivals zijn allemaal in de Randstad (Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam). In het zuiden van het land is er minder te doen, een leemte die wij kunnen opvullen. Daarnaast denk ik dat wij met deze line-up en locatie wel iets unieks neerzetten." 

Draaimolen slaagt er inderdaad in om een ijzersterke line-up voor te schotelen. Openen doen we op de Main Stage, waar Pieter Jansen en Tsepo de aftrap geven, meteen gevolgd door eerste klepper David August. Dit jonge Duitse genie levert al jaren topproducties af en zal deze in een gezapige live set gieten om de dag op gang te trekken.

Na David August komen de eerste headliners van de dag al in actie, de in Berlijn gevestigde producers Tale of Us. Namen als een klok die nog weinig omschrijving nodig hebben. De Life & Death-mannen hebben ondertussen hun strepen meer dan verdiend en zeggen dat ze een garantie zijn op een topset, lijkt een understatement.

 

TIMETABLE DRAAIMOLEN FESTIVALEen line-up om je vingers bij af te likken en dat ook nog eens op een sprookjesachtige...
Posted by Draaimolen on maandag 7 september 2015

Om 18u volgt dan het eerste moeilijke dilemma van de dag. Op de Machine Stage vat Surgeon er, nadat Kirk Degiorio en Sigha het podium openden, zijn live set aan, terwijl de productiemeester KiNK hetzelfde doet op de Main Stage. Een bikkelharde keuze, waarbij we de knoop wellicht pas de dag zelf kunnen doorhakken.

Na KiNK volgt er een drie uur durende B2B-set tussen Life & Death-coryfee DJ Tennis en Pachanga Boys, terwijl Luke Slater zijn duivels ontbindt op de Machine Stage. Afsluiten wordt gedaan in stijl met twee headliners. Terwijl Ben Sims zijn eigen Machine Stage afsluit volgt op de Main Stage het moment suprême met Maceo Plex, die voormalige ghost producer die stilaan een legendarische status bereikt. Als een van de beste producers van de huidige generatie zal hij het publiek wellicht zonder moeite naar zijn hand zetten.

Dat het een fantastische muzikale dag wordt, staat nu al buiten kijf. Wil je er ook bijzijn? Dat kan! Er zijn nog 1000 tickets online verkrijgbaar. Fuzz Magazine tekent alvast present!

 

LATE BESLISSERSWe hebben nog 1000 kaarten in de aanbieding voor Draaimolen Festival. Hoe snel dit gaat kunnen we niet...
Posted by Draaimolen on zaterdag 5 september 2015