Maze Festival nodigt aantal opmerkelijke kleppers uit (19/09)

Maze Festival viert nog maar zijn tweede verjaardag maar heeft toch al een zeer indrukwekkend palmares opgebouwd. Na een uitverkochte eerste editie, schakelen ze dit jaar nog een versnelling hoger. Dit jaar zal FloorFiller de techno-stage voor zijn rekening nemen terwijl Vision net als vorig jaar de deep-house scene op zijn stage vertegenwoordigd.

FloorFiller doet het de laatste tijd meer dan goed met onder andere wAFF, Magda en Len Faki op de affiche. Op Maze Festival nodigen ze niemand minder dan technoveteraan Marc Houle, Drumcode-poulain Luigi Madonna en Joran Van Pol uit. Vooral naar de set van Luigi Madonna kijken we uit. Hij bracht zonet nog voor Drumcode een nieuwe plaat uit en deze zal sowieso samen met heel wat nieuw werk te horen zijn tijdens zijn optreden. 

Marc Houle zal hoogstwaarschijnlijk in de late namiddag achter de decks staan. Dat Maze Festival op hun tweede editie al zo'n artiest van wereldformaat wist te overtuigen, verdient alle lof. Bij hem zal er waarschijnlijk maar één woord centraal staan die avond en dat is: techno met een dikke vette T. 

Joran Van Pol begint zo stilaan een goede bekende te worden bij de FloorFiller-familie, het is al de derde keer op korte tijd dat ze met hem samenwerken. Op dit moment maakt hij Ibiza nog even onveilig voor hij naar Maze Festival trekt. 

Maze Festival zet ook volop in op jong en lokaal talent met hun DJ-contest. Winnaar Vertier -die we in een vorig leven nog kenden als Airvalue- zal met zijn house-alias de FloorFiller-stage openen. Al hebben we uit goede bron vernomen dat zijn platenkeuze op Maze Festival meer richting de techno zal gaan. 

 © Michiel Peeters

Wil je het wat rustiger aan doen? Ga dan richting Vision-stage. Zij wisten artiesten als Pretty Pink, Kolombo en Lucas&Steve te strikken. Pretty Pink maakte een tijd geleden nog furore met haar Get Lucky remix voor Daft Punk, wat haar ondertussen zes miljoen YouTube views opbracht. 

Ook Kolombo, Belg én eigenaar van LouLou Records, zakt op 19 september af naar Maaseik. Hij zat de laatste jaren meer in het buitenland dan in België en speelde in clubs van Warung Beach Club in Brazilië tot Weekend in Berlijn. Zeker een must om hem eens aan het werk te zien nu hij zich nog eens in België bevindt.

Starten doen we om 14 uur, eindigen doen we twaalf uur later. De weergoden voorspelden ons alvast mooi weer dus haal je portefeuille al maar boven, nodig je leukste vriendjes uit en koop een ticket nu het nog kan.

Coverfoto © Oguzhan Arslan