Elements Festival is helemaal klaar voor zesde editie (26/09)

Even was het voortbestaan van het enige dancefestival rond Brugge onzeker. Na een turbulente aanvaring met het stadsbestuur is er op de valreep dan toch een akkoord gekomen over het al dan niet doorgaan van Elements Festival. De burgemeester en de zijnen kwamen in opspraak doordat ze eind april de organisatie wou verbieden nog hardcore te programmeren. Dit omwille van het vermeende drugsprobleem dat het genre volgens hen met zich meebracht.

Pure kafka voor elke eventorganisator, zeker als het één van je populairdere podia betreft. Dus dreigde organisatie Suburb Soundz ermee op te houden en zo een sterkhouder in het Brugse culturele landschap in één klap weg te vagen. Een drama werd gelukkig vermeden en onder strenge voorwaarden mag het festival zich opmaken voor haar zesde editie op 26 september. 

Opvallend: aan de programmatie werd amper geraakt. De hardtechno- en hardcorestages staan er gewoon opnieuw. Het enige verschil met vorig jaar is dat Break The House Down en Cliché nu een stage moeten delen om plaats te maken voor de techno en tech-house van Diep en Sirkus. De line-up blijft gewoon van dezelfde vierentwintig karaats-kwaliteit met onder meer Gary Beck, Surgeon, Cari Lekebusch, Format:B, Igor Vicente, Jey Kurmis, The Partysquad, Jebroer, Pet Duo, Linda Pearl, Nosferatu vs Tommyknocker, verplicht nummertje Guv samen met Majistrate, 50 carrot en heel wat meer. 

Eerlijk verdeeld over zeven (!) stages kun je er evenveel, zelfs meer, verschillende genres horen. Het is maar waar jouw hartje een paar beats per minute sneller van gaat slaan. Aan de Area 51 stage kun je losgaan op de beste en puurste techno. Koning SurgeonJohannes Heil, Dustin Zahn: allemaal zijn ze ingegaan op de uitnodiging van de Brugse curatoren Voxter & Balance. Landgenoten Spacid en Pilose mogen uiteraard ook niet ontbreken. 

Break The House Down doet het dit jaar samen met Cliché. Urban, hip hop en commerciële bigroom moeten zich zo zien te verzoenen in één vloeiende line-up en dat lijkt uitstekend gelukt. The Partysquad, Jebroer, Lester Williams, Dennis Cartier om er maar een paar te noemen. Hits, hip hop en house: deze drie h's zullen u een uitstekende dag bezorgen aan de Break The House Down x Cliché stage. 

BECOME THE KING OR QUEEN OF ELEMENTS FESTIVAL 2015!► WIN: VIP + CAMPING (€65) + €10 DRINK COUPONS + 1x T-SHIRT► Contest: on.fb.me/1iJdH48► Tickets: bit.ly/EFLFBTickets
Posted by Elements Festival on woensdag 16 september 2015

Nieuwkomers Diep en Sirkus zullen de festivalgangers vergasten op wat stevige tech-house beats. De Hot Creations-stal is alvast goed vertegenwoordigd met Jey Kurmis en Igor Vicente. Maar ook Format:B en Sirkus-residents Nukov & Yelmet en oprichter Heckman komen er wat tropische percussie en diepe bassen uit hun botten slaan. Het siert Elements dat ze hun horizon willen verbreden met deze nieuwe stage. Wij duimen alvast dat ze aanslaat. 

Dagtickets, combi tickets en VIP tickets zijn allen nog verkrijgbaar online.