Benga erg open over strijd met mentale aandoeningen

Benga, de Britse producer die ooit meegolfde op de dubstep-hype, deed op Twitter enkele opmerkelijke onthullingen. Zo wijst hij de vroegtijdige stopzetting van z'n carrière vorig jaar toe aan bipolaire stemmingen en schizofrenie.

In een reeks tweets die Benga gisterenochtend de wereld instuurde, deed de Brit uit de doeken waarom hij in 2014 stopte als dj. Volgens hem eiste een erg druk tourschema en het veelvoudig gebruik van drugs z'n tol in de vorm van eerder genoemde aandoeningen. Met deze boodschap wil hij het taboe doorbreken, maar ook waarschuwen.

"Wanneer je iemand kent met mentale problemen, zie je pas hoe alleen die zich voelt wanneer 'ie eindelijk erkenning krijgt. De schade kon bij mij beperkt geweest zijn, indien ik vroeger wist wat er aan de hand was." Volgens Benga kreeg hij veel steun van z'n vriendin en eeuwige partner in crime Skream. Je kan de volledige reeks tweets lezen op z'n profiel.

Ondertussen blijft Benga z'n Soundcloud wel onderhouden met onuitgebrachte muziek. Enkele dagen geleden dook er nog een reeks gratis downloads uit met enkele demo's, instrumentals en remixen van onder meer Kendrick Lamar en Mark Ronson - hieronder te checken. Eerder dit jaar doken er nog nieuwe nummers op, met heel wat '80s- en electro-invloeden.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel