Maze Festival: nieuw dancefestival in de maak (19/09)

Het festivalseizoen is jammer genoeg weer op zijn einde gelopen. Met pijn in het hart en onze korte shortjes weer in de kast namen we dit weekend afscheid van het laatste grote outdoor festival in ons land. Ze raakten dit jaar nét niet uitverkocht - mede door ons fantastisch Belgische weertje - maar toch was Maaseik dit weekend het epicentrum van dansend België.

Een buitje hier en daar hield ons niet tegen. Wij trokken met kawee in de aanslag richting Maze FestivalMarc Houle stond al redelijk vroeg op de planken, hij moest die dag - lees nacht - ook nog optreden op Dream Nation in Parijs. Maar hey, ons hoor je niet klagen. Hij was onze eerste act van de avond en hij kon ons jammer genoeg niet helemaal overtuigen. Hij kon de meesterlijke set die hij op Techno For Humanity op ons losliet dus niet bevestigen.

Neem ons niet kwalijk, je zal Marc Houle nooit op een fout betrappen en zijn tracklist ziet er ook altijd piekfijn uit, maar deze keer kwam hij er nooit volledig door. Misschien was het voor hem ook wat te vroeg of waren wij nog niet volledig in de mood, wie zal het zeggen. Dit gaf ons alleszins de kans om de jongens van Deepend op de Vision-stage nog een kwartiertje aan het werk zien. Minder volk dan bij Marc Houle, maar wat verwacht je als je op hetzelfde uur draait als een internationaal icoon. 

In het decor van een ondergaande zon genoten we van het einde van hun set. Dit was echt een heel goede act, op het ideale moment en op de perfecte plaats. Een leuke vocal op een diepe beat was alles wat ze nodig hadden om hun set te doen aanslaan.

Sample b2b Steg, Jerrymore en Nick Vallon kwamen doorheen de namiddag ook nog aan de beurt. Alle drie - ja, vier eigenlijk - speelden ze een meer dan degelijke set en trapten ze de avond echt op gang. 

 

Maze Festival

Thanks Maze Festival 2015. Great night at the FloorFiller stage.TRACK ID: Jerrymore - ??????
Posted by Jerrymore on zondag 20 september 2015

 

Pretty Pink wilden we toch ook graag even meepikken, ze wordt niet voor niets de deephouse-kaiserin van Duitsland genoemd. Ons kon ze doorheen haar set nooit volledig overtuigen. Onder de noemer deephouse hadden we iets meer verwacht dan wat vocals met een slappe beat. Na een kwartiertje hielden we het voor bekeken.

Rond 21u30 uur haastten we ons richting Floorfiller-stage waar Joran van Pol net aan zijn set ging beginnen. Je kent hem misschien als één van de poulains van Richie Hawtin, als copain van Joris Voorn of door zijn plaaten voor DubfireSCI+TEC-label.

Op een bepaald moment dachten we dat Joris Voorn voor ons stond, wat een gelijkenis tussen die twee! De twee zijn nu wel beste maatjes, maar dat ze ook nog naar dezelfde kapper gaan... We konden niets op zijn set aanmerken. Als je niet wist wie er aan het draaien was en je kent wat van muziek, dan wist je dat iemand van Minus voor je neus stond. Aan het einde ging het er wel wat harder aan toe en dat was ook wel nodig op dat uur. Tot nu toe was hij onze favoriet van de avond. 

Dan was het kiezen. Volgen we ons patriottisch hart en gaan we voor Kolombo? Of wordt het toch Luigi Madonna? Vaderlandsliefde haalde het niet en we kozen voor LuigiKolombos repertoire zit nochtans vol klassiekers maar wij gingen voor de hardere beats. Drumcode-pupil Luigi Madonna vuurde de ene na de andere technoplaat op het dansende publiek af. Onder een bedwelmde massa kropen we in extasemodus naar voren. We hoorden heel wat nieuwe platen voorbijkomen en hij pakte het publiek helemaal in. 

Afsluiten deden we met de patrons achter Floorfiller; Nick Vallon, JoyhauserKomloski, Phader en Selem onder hun 3AM-pseudoniem. Mooi om te zien hoe ze allemaal perfect op elkaar zijn ingesteld. Het leek wel alsof ze dit al duizend keer deden. Chapeau mannen, jullie hebben onze avond in schoonheid afgesloten.

Foto's: Michiel Peeters