Fuzzbox Mixtape september: Tailor - De Vrije Wil

September komt op zijn einde, het festivalseizoen is voorbij, het publiek vindt zijn weg terug naar de iets minder zonnige clubs en bij Fuzz Magazine is het weer tijd om een Fuzzbox Mixtape van de maand te selecteren. Ons oog (of oor) viel al snel op de inzending van Tailor. Met De Vrije Wil levert de man uit Sint-Truiden een doordachte selectie van vooruitstrevende house aangevuld met af en toe een vleugje acid of disco. 
De set begint op een luchtige manier met een fragment van één van de grootste voorvechters voor het vrije woord uit de lage landen. Daarna wordt de muzikale toon direct gezet door een meesterwerk van Harvey Sutherland op het luisterpubliek los te laten. Tailor haalt al snel het grove geschut boven en bestookt ons met Downfall van Armando, om die vervolgens probleemloos over te laten vloeien in Always At Night van John Swing
 
Tailor is duidelijk fan van Dan Snaith, de man die we beter kennen als Caribou of Daphni. Meerdere malen horen we één van zijn geniale producties voorbijkomen. Ook voor de mysterieuze Traumprinz aka DJ Metatron aka Prince Of Denmark heeft Tailor duidelijk een boontje. Door Oh Ah en I Love Ya in de mix te werpen weet hij perfect de vibe te behouden die een set van dit kaliber nodig heeft.
 
Ook aan klassiekers geen gebrek in zijn selectie. Met Moby - Go in de Voodoo Child mix (het techno/house alias van Moby) wordt de luisteraar getrakteerd op een muzikale trip terug in de tijd. De Vrije Wil eindigt met een dromerige houseplaat van Route 8 die ons al direct naar meer doet verlangen. 
 
De sound die Tailor met zijn welbedachte platenkeuze naar voor brengt doet ons met heimwee terug verlangen naar de vele keren dat we tot vroeg in ochtend stonden te dansen in het ondertussen ter ziele gegane Trouw in Amsterdam. Wij kunnen alvast niet wachten om deze meneer eens aan het werk te zien op een afterparty terwijl de eerste zonnestralen hun weg vinden doorheen de nonchalant afgeplakte ramen. 

Tracklist: 

 1. Intro 
 2. Harvey Sutherland - Old Wars
 3. DMX Krew - Astro Logical
 4. Armando - Downfall
 5. John Swing - Always At Night
 6. Fantastic Man - It's Essential
 7. Dupe - Walkthrough
 8. Blanc 2 - Out Of Here
 9. Caribou - Mars
 10. Caribou - Mars (Head High's Venus Remix)
 11. Andrès - New For You
 12. Daphni - Yes, I Know
 13. Dauwd - Silverse
 14. Dj Metatron - Oh Ah
 15. Daphni - Ye Ye
 16. Traumprinz - I Love Ya
 17. Coni - Feel Like Home
 18. Moby - Go (Voodoo Child Remix)
 19. SHXCXCHCXSH - This Hmming Raverie
 20. Braga Circuit - Driveway
 21. Fabio - Wilma
 22. Tell - Floating Lands
 23. Route 8 - Erase Dub
 
Ontdek meer...Fuzzbox
Artiesten in dit artikel