Kozzmozz brengt kruim van technowereld naar Gent (24/10)

Het Gentse technoconcept Kozzmozz blies dit jaar 20 kaarsjes uit en beleefde een heus feestjaar. Om dat feestjaar met een groot uitroepteken af te sluiten zakken de kosmonauten op 24 oktober af naar de ArtCube in Gent. Daar zullen twee feestruimtes gevuld worden met muziek van Nina Kraviz, The Advent, Steffi, Answer Code Request, Henning Baer, Bjarki, Milton Bradley, Pfirter, Border One, Spacid en Kr!z.

Kozzmozz brengt al twintig jaar artiesten naar Gent die voldoen aan de vereisten van liefhebbers van iets hardere tot staalharde techno. Dit vierden ze dit jaar al met drie succesvolle edities waarvan twee in de Vooruit en een magische tweedaagse in de Gentse haven. Voor nummer quatro trekken technoliefhebbers van Vlaanderen en omstreken richting de welbekende ArtCube. De line-up is zoals gebruikelijk te vergelijken met het woord perfect.

In de eerste zaal, Unit DS 7, nodigen Spacid en co de enige echte Russiche halfgodin Nina Kraviz uit. De eigenaar van het eigenzinnige трип (lees: trip) label brengt bovendien niemand minder dan Bjarki mee. U weet wel, de Ijslander die soms zin heeft in iets en daarmee ook nog eens een zomerhit scoorde. Zijn nummer werd door ons trouwens een eerste keer gehoord in Gent tijdens de juni-editie van Kozzmozz.

Daarnaast maakt de Britse grootmeester - met meer dan twintig jaar ervaring op de teller vinden we die woorden wel gepast - The Advent zijn opwachting met een liveset en komt de Argentijn Pfirter naar goede gewoonte alles platwalsen. De avond afsluiten doen we uiteindelijk in stijl met Token Records labelbaas Kr!z, die hopelijk voldoende hersteld is van zijn recent auto-ongeluk.

Hier stopt het echter niet. In de tweede zaal, Unit DS 9, staat ook een vrouw aan het roer. Ze komt uit Duitsland en luistert naar de naam Steffi. De Duitse heeft een contract bij Ostgut Ton en kent de Panorama Bar in Berghain naar het schijnt beter dan Sven Marquardt. Zij zal de zaal delen met nog meer Duits geweld in de vorm van Answer Code Request, Henning Baer en Milton Bradley en de Belgische technohoop Border One.

Wie er zaterdag 24 oktober zeker bij wil zijn kan zich door middel van een ticketje via de website van Kozzmozz verzekeren van een plekje op de dansvloer .