SOUND/CHECK - Exploring music today (21/11)

Op zaterdag 21 november 2015 vindt de eerste editie van SOUND/CHECK plaats in de AB in Brussel. Dit gloednieuwe project van Poppunt en Ancienne Belgique richt zich op iedereen die op een of andere manier met muziek bezig is: van muzikanten of muziekprofessionals tot muziekfreaks of music creatives. Deze eerste editie heeft als thema ‘Exploring Music Today’ en brengt een staalkaart van wat er vandaag leeft in muziekland. 
 
SOUND/CHECK is er voor alle genres: van pop of rock tot urban of elektronisch, en behandelt alles wat met muziek maken vandaag te maken heeft: van een signature sound tot artwork of videoclips: o.a. Vampire Weekend-producer Justin Gerrish, Black Box Revelation, STUFF., Disco Naïveté, Musketon delen hun inzichten. Daarnaast kan je er je muziek voorleggen aan muziekpro's waaronder Renaat Vandepapeliere van R&S, Lefto, Kong, Faisal, Luuk Cox - die ene van Shameboy -, etc. 
Met SOUND/CHECK willen we een staalkaart brengen van het muzieklandschap vandaag, en dieper ingaan op muzikale, creatieve en zakelijke tendensen daarin.
Tijdens de KEYNOTES vuren top-notch nationale en internationale sprekers hun knowhow op je af en in het SOUNDLAB delen topmuzikanten hun klankgeheimen. In de ACADEMY kan je terecht voor workshops die je meteen op het goede spoor zetten, en daarnaast kan je aanschuiven bij een legertje muziekpro’s voor een 360° CHECK vol goede raad.
 
soundcheck poppunt kong

KEYNOTES

Hoe vertel je je verhaal als muzikant? En hoe kunnen je artwork, videoclips, foto’s of online aanwezigheid je verhaal versterken? De meest vooraanstaande en getalenteerde mensen uit de muziekindustrie staan je te woord. 
 
Onze aanraders: Musketon, Beatswitch en STUFF..

ACADEMY

In de ACADEMY krijg je de kans om de knepen van het vak te leren. Van tips over opnemen en producen tot sessies over online video content, artwork of bandfotografie… begeef je naar de ACADEMY. 
 
Onze aanraders: Richard Van Der Vieren en Athos Burez

SOUNDLAB

Al altijd willen weten hoe je je eigen sound kan ontwikkelen? En hoe grote artiesen als Black Box Revelation dat doen? Dan is SOUNDLAB iets voor jou. Een resem aan ervaren rotten staan je met raad en daad bij tijdens je queeste. 

360° CHECK

Op zoek naar een reality check van je eigen carrière? Dat kan hier! Bij 360° CHECK kan je terecht voor een volledige analyse van je muzikale carrière tot nu toe. Welgeteld 72 managers, muziekjournalisten en programmatoren voorzien je van gefundeerde feedback op je muziek.
 
Onze aanraders: Joris Vaes & Renaat Vandepapeliere, Koen Galle (Kong)Raf Coenen & Roel Rabijns en Luuk Cox & Jimmy Dewit
 
 
Afspraak op SOUND/CHECK, zaterdag 21 november ’15, AB Brussel! Tickets kan je nog altijd kopen.
Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel