Oliver Alex - Industrial Revolution Showcase (25/10)

Wanneer er een artiest opstaat die niet enkel straffe elektronische muziek maakt, maar er vanaf zijn eerste shows staat met een volledig liveconcept, inclusief zelf ontwikkelde visuals, dan gaan we bij Fuzz met heel veel plezier de baan op. Afgelopen zondag trokken we dan ook richting het KASKA in Antwerpen voor de showcase van Oliver Alex, een Antwerpse technoproducer die er zijn liveconcept Industrial Revolution presenteerde.

Voor de hele show vertrekt Oliver Alex van de tot de verbeelding sprekende machines uit de Industriële Revolutie. Hij bezocht verschillende musea om weefgetouwen, stoommachines en ander industrieel erfgoed te filmen en hun geluiden te capteren. Uit die opnames selecteerde hij de meest interessante ritmische samples om muziek mee te maken, met name zeer stevige techno. De beelden van draaiende machines vormen samen met een laserinstallatie het bijpassende visuele aspect.

Dit zeer intensieve, bijna ambachtelijke proces heeft geleid tot een performance waar beeld en geluid echt één geheel vormen. De tracks, projecties en lasers worden vanachter een impressionante knoppentafel simultaan door Oliver Alex aangestuurd en spelen daarom knap op elkaar in. Het is ook fijn om de artiest echt te zien werken en niet achterover leunend zijn Ableton het werk te laten doen. De vraag is natuurlijk of dit geheel je ook aan het dansen krijgt?

Zeker en vast! De intieme setting van de showcase zorgde er misschien voor dat de stap om te dansen voor het publiek nog wat groot was, maar je mag er zeker van zijn dat deze show in een grote zaal het dak eraf blaast. Wij waren in elk geval helemaal mee. De op maat van de machines gemaakte techno zit zeer goed in mekaar en heeft echt een stevige drive. Ze is gebaseerd op straffe percussie, maar is naar onze mening op haar sterkst wanneer er ook nog een extra laagje synths bovenop komt. De knap geschoten en bewerkte beelden blijven altijd intrigeren en zetten je bovendien echt aan om te dansen.

Oliver Alex is erin geslaagd om ons te verassen met een erg knap totaalconcept dat je op een heel onderdompelende en toch pure manier techno doet beleven. Er moeten misschien nog wat extra kilometers op de teller komen om de show écht helemaal strak te krijgen, maar wat ons betreft is dit een topper in wording.

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel