David August en zijn live band laten Petrol wegdromen (22/10)

We zien het wel vaker tegenwoordig, een gerespecteerde dj die zijn performance een stap verder wil zetten en een volledig live project op poten zet. David August besloot om nog een stapje verder te gaan. De in Hamburg geboren muzikant stelde een complete band samen voor zijn David August & Ensemble : Prolog concerttour. 

Tijdens zijn vierde levensjaar speelde de man voor het eerst piano en had al heel snel daarna door dat er voor hem een carrière in de muziek weggelegd was. Na de pianolessen tijdens zijn jeugdjaren studeerde hij ook af als klanktechnieker en bracht hij op zijn zeventiende al een remix uit voor niemand minder dan Oliver Koletzki

Voor de tour nam David August vier bevriende muzikanten mee de baan op. Marcel Braun zorgde voor het nodige slagwerk en nam dus de drums en percussie voor zijn rekening. Voor het betere gitaarwerk kon hij dan weer beroep doen op Max Trieder en toch wel uniek voor een elektronische act moet de harp van Sissi Rada geweest zijn. Engelengeluid kwam er niet enkel uit de snaren maar ze bleek ook nog een ongelofelijk straffe stem te hebben. Een waar genot voor onze oren. 

Het optreden begint vrij rustig terwijl het publiek zich nog van de bar naar het podium in de meest donkere club van Antwerpen begeeft. Wanneer de eerste echte melodieën zich een weg door het luchtruim banen zien we al vlug een zaal vol blije gezichten. Het wordt vrij snel duidelijk dat de verschillende muzikanten perfect op elkaar ingespeeld zijn. Het samenspel klopt perfect en iedereen amuseert zich ook gewoon op het podium.   

Enkele keren tijdens het optreden toont Sissi Rada wat voor een goddelijke klank ze uit haar keel kan laten komen. Ook haar werk op de harp voegt een extra dimensie toe aan het al zeer straffe optreden. De klassieke scholing van David August horen we steeds terug in de complexe melodieën die op het publiek losgelaten worden. Een genot voor het oor. 

Na een indrukwekkende laatste nummer nam de man zelf toch nog even de tijd om het talrijke aanwezige publiek te bedanken. 

Een video die is geplaatst door Root Digital (@rootdigital) op 22 Okt 2015 om 4:26 PDT

Wij onthouden de doortocht van David August & Ensemble als één melodieuze trip doorheen de wondere wereld van de house muziek. Zelden komen we artiesten tegen die er in slagen om dansmuziek op zo een geniale wijze te brengen. Alvast een live project dat we volgende zomer ongetwijfeld op heel wat festivalpodia zullen tegenkomen.

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel