LTGL, YellowStraps en Jacle Bow nieuwe Artists In Residence bij AB

De Ancienne Belgique heeft drie nieuwe Artists In Residence. LTGL, YellowStraps (allebei graag geziene gasten op Fuzz) en de rockband Jacle Bow mogen een jaar lang genieten van professionele ondersteuning om verder door te groeien.

De Brusselse concertzaal riep het residence-project vorig jaar in het leven met Oaktree, Stuff. en Noman. Op die manier willen ze hun know-how delen en deze talentvolle artiesten leiden in de grote wereld der managementbureaus, platenfirma's en boekingsagenten. De artiesten mogen beroep doen op opnametijd in de AB Studio of via ABtv, fotosessies en zelfs enkele warm-upshows voor grotere artiesten die langskomen in AB. Bij de drie van dit jaar zijn er enkele bekenden.

LTGL

Ashley Morgan voor de vrienden, LTGL voor al wie opkijkt naar z'n skills met beats. Vorig jaar bracht ie de debuut EP Mountain Peaks & Temple Shields uit, gevolgd door knalprestaties op Dour, Pukkelpop en Horst. Ook op het zopas verschenen debuutalbum A Taste Of Better Days van labelgenoot Moodprint werkte de Hasselaar mee. Drukke tijden voor de producer, want ook in z'n hometown werd hij Artist In Residence in de Muziekodroom.

YellowStraps

Nog van op Tangram: YellowStraps. All the way from Eigenbrakel veroveren ze samen met partner in crime Le Motel de vlakte tussen Mount Kimbie en Nicolas Jaar. Begin dit jaar was er de debuut EP en volgden er glorietochten op Pukkelpop en Horst. De kous daarmee af? Heus niet, want zopas kwam een eerste album in de rekken te liggen. Ook zij hielpen maatje Moodprint op diens album.

Jacle Bow

Iets minder van toepassing op Fuzz, maar zeker het vermelden waard: de uitgekiende rock van Jacle Bow. Met een Amerikaanse tournee en een reeksje voorprogramma's voor De Mens was het eigenlijk een raadsel waarom de vlam nog niet in de pan sloeg in het thuisland. Warner tekende hen zonet, het aftellen naar de doorbraak is begonnen.

Proficiat, maar vooral veel succes gewenst aan de drie!

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel