Terugblik op het afgelopen jaar van Fuzz Magazine

We bestaan vijf jaar en we zijn nu ook voor de vijfde keer genomineerd voor de Red Bull Elektropedia Awards in de categorie Best Media. Het ideale moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Welke artikels scoorden goed? Hoeveel artikels penden we neer? Wat gebeurde er in de interne keuken van Fuzz Magazine? We lichten alles even toe.

2015 zal voor Fuzz het leven ingaan als het jaar van onze nieuwe website. Onze webmaster heeft hard gezweet en ook wat gevloekt om de nieuwe website tijdig en vlekkeloos online te krijgen. Het voornaamste doel was om een frisse look te geven aan ons online magazine - wat wel mocht na vijf jaar! - en ook de mobiele toegankelijkheid van onze website te verzekeren. De lancering van onze nieuwe website vond plaats op 15 januari.

Nieuwe website

Rest de vraag of we ook het effect zien van deze geopende mobiele poort naar onze website. Analytics vertelt ons dat er verdubbeling van mobiel verkeer heeft plaatsgevonden (van 15 januari t.e.m. 14 november in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar). Not bad!

Mobiel verkeer

Daarnaast besloot de hoofdredactie om daaraan een doelstelling te koppelen. Wat willen we nu zelf bereiken met deze nieuwe website in 2015? Uiteindelijk gingen we voor 20% groei in lezersessies (t.o.v. 2014). Een riskant, maar anderzijds uitdagend objectief. Als we kijken naar het lopend jaar 2015 (periode 1 januari - 31 oktober) en vergelijken met 2014 dan zitten we tot nog toe aan 29% groei. Het objectief wordt dus voorlopig meer dan gehaald! En daarvoor natuurlijk een dikke dankjewel aan al onze redacteurs/redactrices en ook aan jullie, lezers, uiteraard.

We vragen ons vaak af wie zich net allemaal onder onze lezers bevindt, maar sinds enkele maanden geleden weten we dat het oog van de Flair ook op ons is gevallen:

Bovendien stippelden we inhoudelijk dit jaar een ietwat andere route uit. Zo gingen we als nooit tevoren het buitenland verkennen. We wilden meer tips kunnen geven over welke buitenlandse festivals zoal de moeite zijn:

Wees gerust het binnenland blijft onze prioriteit. Ook in eigen land waren we op de voor ons belangrijkste afspraken: Modfest, Pukkelpop, Maze FestivalLes TransArdentesRoots Of Minimal, Lokerse FeestenWe Bring YouFloorfiller, Cirque MagiqueDour FestivalLefto PresentsPulse FestivalKozzmozzLink FestivalExpress 21MultivisionPlay'house, bunkTEK x Silo, LinkerwooferCargoLes Nuits BotaniquePutrock Festival, Fuse on the BeachWonderAfter SunriseExtrema Outdoor Belgium 2015, Horst FestivalVoltage Festival, MasqueradeTechno For HumanityWhere House, Sonar SoundsParadise City Festival, meerdere optredens in de Ancienne Belgique, in de Vooruit, in Café d'Anvers, en meerdere avonden in de Fuse. We hoeven niet te vertellen dat velen hiervan ook genomineerd zijn voor de Red Bull Elektropedia Awards.

Meest gelezen artikels 2015

Het afgelopen jaar schreven we zo'n 718 artikels: 35 features, 531 nieuwsartikels, 57 wedstrijden en we namen 95 releases onder de loep. Traditioneel kijken we ook ieder jaar terug op de meest gelezen artikels van het afgelopen jaar (periode 1 oktober 2014 - 30 september 2015, tevens de periode die gold voor de Red Bull Elektropedia Awards 2015).

Hieronder in volgorde de top 10 meest gelezen artikels:

  1. 1. Awakenings komt naar Antwerpen
  2. 2. Facebook loost valse en inactieve page likes van dj's
  3. 3. Cirque Magique opent sterk met groot uitgevallen pré-party
  4. 4. Mat Zo legt ghost producers en hun klanten bloot
  5. 5. Eerste editie Cirque Magique strijkt neer in Ledegem
  6. 6. 15 te ontdekken talenten op Pukkelpop
  7. 7. Mogen we klagen over de prijsverhoging van onze festivals?
  8. 8. Einde carrière voor Ten Walls na homofobe uitspraken?
  9. 9. Paradise City Festival kleurt Brussel groen
  10. 10. Pukkelpop pakt uit met nieuw podium

"Met dit overzicht willen we jullie inzage geven in hetgeen Fuzz Magazine het afgelopen jaar verwezenlijkt heeft. We hopen hiermee jullie ook nog eens aan te tonen waarom je op ons kan stemmen in de categorie Best Media van de Red Bull Elektropedia Awards." - Hoofdredacteurs Simon Loncke en Jeroen Peetermans

Hoe kan je stemmen? Door naar awards.redbullelektropedia.be te surfen of door op de afbeelding hieronder te klikken.