Skepta: Top Boy (documentaire)

Dat de mannen van Noisey fan zijn van Skepta moeten we niemand meer vertellen. Enkele van zijn tracks en videoclips gingen al in première op het urban-platform van het onafhankelijke nieuwskanaal Vice, maar nu is er ook een volledige documentaire over het uithangbord van de grime scene. 

Skepta en zijn Boy Better Know crew zijn al langer bezig aan de verovering van het door hip-hop gedomineerde Noord-Amerika. De documentaire geeft een blik achter de schermen tijdens de eerste tour door de Verenigde Staten en Canada met heel wat uitverkochte shows als resultaat. Logisch dat de man zo populair is na de vele lovende woorden van Kanye West en Drake. Beide zijn grote fans en Skepta kreeg de eer om Drake op het podium te vervoegen tijdens zijn eigen OVO Fest. Niet mis voor een grime-artiest uit Londen die tot kort nog een nobele onbekende was in de VS.

De Amerikanen zijn het beu om steeds weer dezelfde raps over "money, drugs and hoes" te horen. Grime is voor de overzeese fans het bewijs dat er nog steeds gerapt kan worden over de serieuze dingen in wereld en dat er ook artiesten bestaan die het nog zonder backing track kunnen. Hoog tijd dat Skepta en Boy Better Know het kanaal nog eens oversteken om België op zijn kop te zetten! 

Ontdek meer...Video
Artiesten in dit artikel