A Night With John Digweed (05/12)

"A Night With... will go back to the base of electronic dance music and focus on pure quality that transcends all genres. If it’s a big name who has brought quality, passion and dedication to the electronic music scene during the past twenty years, then he’s on our wish-list! No matter which genre he or she is playing: be it house, techno, progressive or anything in between.”

- A Night With

Met deze kort maar krachtige omschrijving komt A Night With op de proppen met een nieuw concept. Met het kernwoord 'kwaliteit' op de bovenste rij gaan ze op zoek naar de meest gerenommeerde en meest legendarische namen in de elektronische muziekscene. Nasty Mondays, het brein achter A Night With, zal je allicht kennen van de bekendste feestjes in en rond het Gentse. Als je nog niet aanwezig was op een van hun vorige concepten moeten we helaas stellen dat je in een kelder leefde.

Met de eerste editie op 5 december leggen ze de lat torenhoog. Niemand minder dan John Digweed mag de spits afbijten met een extra lange set. De Engelse legende die zijn eigen baas is via Bedrock Recordings zal het aanwezige publiek op handen tillen. Eerder die week heeft hij Israël, Polen en de Verenigde Arabische Emiraten al op het schema staan. De Gentse concertzaal Vooruit is een mooie aanvulling op dat lijstje. 

Digweed, die ondertussen de hele wereld al heeft gezien in de vorm van clubs en festivals, is nog lang niet aan zijn einde toe. Met een nieuw project - Re: Structured - bracht hij drie nieuwe platen uit die verkrijgbaar zijn op cd, dvd, vinyl én digitaal. De inhoud bestaat vooral uit exclusief ongereleased werk van hem of andere artiesten. Voor wie nu uit de lucht valt, je kan hem nog steeds verkrijgen via deze website.

 
Met deze boxset toont hij ook aan dat hij meer gevarieerd te werk gaat, open staat voor alles en nog steeds vernieuwend blijft. Dit merken we natuurlijk ook aan zijn sets die erg van elkaar kunnen verschillen. Gaande van stevige technosetjes tot het betere droomwerk of een avond vol klassiekers. Wij kunnen enkel alle muziekliefhebbende twijfelaars aansporen om toch hun ticket tijdig te kopen. Zo vermijdt u alvast alle ‘ge had erbij moeten zijn’­-commentaren de dag nadien.

Voor de liefhebbers van de stevigere Digweed, goed nieuws want de man heeft vorige week zijn set van vanop Tomorrowland online gezet.

John Digweed wordt op 5 deceber in de Vooruit muzikaal begeleid door het kruim van de Belgische dj’s. Maxim Lany, CP, Quincy en Chantal zorgen voor een stevige trapconstructie naar de zevende hemel. Tickets kan je aankopen via deze link