Kijumba en Universe palmen DJ-Mania en Limbomania in

De Tongerse dj en producer Yannick Warnier aka Kijumba mag zich sinds gisterenavond de trotse winnaar noemen van DJ-Mania 2015. Ook bij grote broer Limbomania 2015 was er een elektronische act die als overwinnaar uit de strijd kwam: Universe.

De Limburgse producer en dj Kijumba kwam je al enkele keren tegen in onze artikels. Enkele maanden terug namen we nog zijn Oblivium EP onder de loep. Verder kwamen we Kijumba nog tegen met zijn remix samen met Solco van Outkasts So Fresh, So Clean. En last but not least, we zagen hem als dj aan het werk tijdens de meest recente editie van Putrock. Neen, Kijumba was dus zeker geen vreemde voor ons.

De Tongenaar speelde gisteren een erg overtuigende set en mag zich dus de winnaar noemen van DJ-Mania 2015. De student communicatiemanagement kreeg een cheque ter waarde van 1.000 euro in zijn handen geduwd. De tweede en derde plaats werden ingenomen door NAWT en Vertier (remember Airvalue).

Naast DJ-Mania vindt ook traditiegewijs Limbomania plaats, waar bands uit allerlei genres zich voor in kunnen schrijven. Dit jaar was de winnaar weliswaar een solo-act, een elektronische zelfs. Universe won namelijk Limbomania 2015 met heel wat sferische tonen, en kreeg de hoofdprijs van 2.500 euro mee. We hadden hem ook al eerder in het vizier in ons verslag van Voxed Recordings label night.

Met dank aan fotografe Magali Merzougui voor de hoofdfoto bij dit artikel.

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel