Pippin wint Champion Sound Beat Battle 2015

Het is ondertussen een jaarlijkse gewoonte geworden dat tijdens het tweede weekend van december de volgende generatie Belgische beatmakers samentroepen in Antwerpen. Ook dit jaar was Kavka weer 'the place to' voor iedereen met een liefde voor zowel old-skool als futuristische hiphop beats. Tijdens Champion Sound strijden 16 producers tegenelkaar om een zo straf mogelijke track te maken met de door de organisatie aangerijkte samples. 

De voorbije jaren kwamen LTGL en Freddy Backer als winnaars uit de bus, toch namen die bij het gros van de elektronicaliefhebbers in Vlaanderen wel een belletje zullen doen rinkelen. Dit jaar ging de overwinning naar de Limburger Pippin, net als enkele andere deelnemers student aan PXL Music in Hasselt. 

Pippin werd pas op het laatste moment aan het deelnemersveld toegevoegd, maar maakte duidelijk zo een straffe indruk dat hij na zijn eerste deelname direct met de overwinning aan de haal ging. In de finale haalde de jonge producer het van gevestidge waarde NAG, beter bekend van zijn werk voor Eigen Makelij

De deelnemers kregen een tijdje op voorhand een collectie samples doorgestuurd waarmee ze dan op een creatieve manier een volledig nieuwe track in elkaar staken. Tijdens de finale miste NAG één sample waardoor hij forfait moest geven. De Antwerpenaar toonde zich een waardige verliezer en toonde nog even zijn skills aan het publiek door te scratchen met een stemopname. Een ode aan zowel de sample- als scratchcultuur binnen de hiphop. 

Om de Belgische scene nog wat extra in de kijker te zetten bracht de crew achter Champion Sound deze week een release uit van Le Motel, incusief remixes van de vorige winnaars LTGL, Freddy Backer en Sokoto. De vier tracks zijn zowel digitaal als (in beperkte oplage) op vinyl te verkijgen via Bandcamp. Een must-have voor de alle fans van het genre is ons land! De volledige avond werd er ook een livestream verzorgd door Shourai Sessions, weldra zullen dus ook alle opnames online verschijnen. Wij zijn alvast benieuwd naar wat Pippin voor ons nog meer in petto heeft! 

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel
NAG