Opvolger Trouw 'De School' opent op 3 januari

Exact een jaar na de sluiting van de legendarische club Trouw in de Amsterdamse Wibautstraat opent zijn opvolger zijn deuren. De School, die gerund zal worden door enkele voormalige medewerkers van Trouw, is gelegen in de Jan Van Breemenstraat en je kan er terecht vanaf 3 januari.

Ernst Mertens en Jochem Doornbusch nemen de leiding binnen De School op zichook Olaf Boswijk is betrokken bij het project, maar eerder in een ondersteunende positie. De club heeft reeds zijn 24uur-licentie beet, maar wil zich profileren als veel meer dan een klassieke danstempel. In het gebouw is er ruimte voor een restaurant, café, exhibitieruimte en zelfs een echte gymzaal. De clubruimte zelf zal plaats bieden aan 500 dansende zielen.

 

Time to go back to School...http://www.deschoolamsterdam.nl/nl/programma/
Posted by Cinnaman on dinsdag 15 december 2015

 

De line-up voor de openingsavond blijft nog even geheim, maar de heren waren wel zo vriendelijk om de programmatie voor de eerste maanden al met ons te delen. We zien vooral veel voormalige Trouw-residents als Job Jobse, Cinnaman en Makam opnieuw hun opwachting maken. Qua bookings zal de club zich voornamelijk focussen op het lokale Amsterdamse en bij uitbreiding Nederlands dj-talent.

Toch zien we al enkele internationale toppers als Seth Troxler, Etapp Kyle en Barnt op de line-ups staan. Artiesten zullen in De School de kans krijgen om langere sets te spelen, met dit concept probeert de club zich af te zetten tegen de festivals waar vaak zoveel mogelijk dj's op een affiche gepropt worden. 

De School is alvast overtuigd om zijn eigen richting te gaan varen en niet gewoon een kopie van zijn voorganger te worden. Wij zijn alvast benieuwd of de club er opnieuw in kan slagen even vooruitstrevend en uniek te worden als Club 11 en Trouw