Le Motel verenigt elektronische en etnische wereldmuziek

Wie de uit Brussel afkomstige dj & producer Le Motel kent, weet dat hij veel gebruik maakt van excentrieke samples. Op deze OKA EP, beschikbaar via de Bandcamp-account van Cosmic Compositions, gebruikt hij zijn liefde voor etnische geluiden als rode draad.

Met OKA, wat 'luister' betekent in het Bayaka, is Le Motel lang op zoek geweest naar exotische opnames. Gewapend met een taperecorder is hij de jungle van Zuid-Amerika ingetrokken op zoek naar geluiden. Hij verzamelde liederen van verschillende rituelen en stammen uit alle hoeken van de wereld: van Afrika, tot de Caraïben en zelfs Oceanië.

De invloeden van die lange wereldreis zijn duidelijk te horen. De EP verdeelt een dag in 9 stukken en ontwaakt als het ware bij een sample van een moeder die een ochtendlied zingt voor haar kind. Gevolgd door onder meer regendansen en een ode aan bosgeesten. 

Le Motel weet met zijn nieuw werk twee totaal verschillende culturen van elektronische en etnische wereldklanken te verenigen. Een mooi geheel dat de balans tussen electronica en natuurklanken perfect weet te vinden. 

Naast online op Bandcamp, kan je de EP ook binnenkort op vinyl aanschaffen.

Geplaatst door Le Motel op dinsdag 15 december 2015

Ontdek meer...Album
Artiesten in dit artikel