Fuzzbox Mixtape december: Kundalini - As The Days Grow Shorter

De doemdenker die al jaren beweert dat winter is coming, mag zichzelf wel voor de kop slaan. Je zou het niet meteen merken met deze subtropische temperaturen, maar de maand december is wel degelijk al bijna voorbij. De tijd voor een nieuwe Fuzzbox Mixtape is dus aangebroken. Onze inbox op vi.be zat weer overvol en na appelen met peren te vergelijken komt Kundalini met zijn As The Days Grow Shorter als winnaar uit de bus.

De deejay en producer uit Puurs is sterk bezig tegenwoordig. Na bookings in Labyrinth Club en Waagnatie viel zijn remix van Deafmans pH ook al bij ons in de smaak. Zoveel zelfs dat onze redactie ze selecteerde in onze Belgische Best Of 2015 op Charged Radio. Om zijn groeiende aanhang te bedanken loste Kundalini onlangs deze gratis download die een remix voor DJ Pierre & Supernova bevat. Merry christmas!

Op naar zijn winnende mixtape dan, die met de woorden ‘As The Days Grow Shorter’ ook nog eens toepasselijk blijkt te zijn voor de tijd van het jaar. Genre? Knallende techno, geschikt voor de gemiddelde dansbunker. Verwacht je aan een pompend feestsetje dat getypeerd wordt door lange, vloeiende overgangen. Go with the techno flow.

Dj-sets die beginnen met een atmosferische intro krijgen bij ons altijd een streepje voor. Na een halve minuut valt Kundalini dan eindelijk binnen met een relatief rustige plaat. De Danny Daze remix van Terranova & Stereo MCs Tell Me Why, de toon is onmiddellijk gezet.

Na de eerste overgang richting de Enrico Sangiuliano remix van Can You Hear Me merken we meteen dat Kundalini rustig de tijd neemt om over te gaan naar de volgende plaat. Gelukkig is techno een genre dat hier zeer dankbaar voor is. Op Kundalini’s overgangen is al zeker niks aan te merken.

We zijn nog maar aan het derde plaatje of de zware technobassen zijn al overduidelijk aanwezig, met dank aan ANNA’s Where Are You Now. Via D-Nox, Victor Ruiz en Alex Stein komen we er vervolgens achter dat Kundalini niet bang is van wat melodie in zijn techno, om nog maar te zwijgen van die vette streep distortion. Wat een plaat, die Easy Riders.

Daarna passeren Jel Ford en Mark Broom de revue, deze set is dus duidelijk gemaakt om op te dansen. Wie fixt er een plaatsje op Kozzmozz of Hertz voor Kundalini? Of slaan we een paar etappes over en sturen we de man rechtstreeks richting Berghain Club in Berlijn? Solliciteren doet hij alvast via David Temessi’s Berghain.

Voorbij het midden van de set stoten we op een absoluut hoogtepunt. We krijgen even een break van al dat technogeweld met de zweverige bridge van Maxime Dangles Ventricule, om dan terug te knallen. Techno mét een climax, het bestaat dus toch nog. Mooi werk, duidelijk geen anticlimaxaal Drumcode-gekabbel bij Kundalini.

Na Petter B bereikt Kundalini de eerste eigen productie binnen de set die voorlopig nog ID (work in progress) heet. Het andere werk van eigen makelij dat we van Kundalini al hebben gehoord overtuigt ons alleszins meer. Vandaar, work in progress, zeker?

Met de laatste vijf platen van de set schudt Kundalini nog een slotoffensief uit zijn mouw. Beginnend met Do You Read Me van Niereich, Hackler en Kuch, misschien wel de coolste technoknaller van de set. We readen jou, Kunda!

Na de stevige remixen van Flug en Paul Mac naderen we het einde van de rit met Robert S (PT)'s Laugh Out. Wederom een technoboomer waar een verdacht rave-ig kantje aan zit. En omdat ‘rave’ en ‘acid’ woorden zijn die we graag in dezelfde zin zien staan sluit Kundalini af met zijn eigen remix op Deafmans pH, die je trouwens nog steeds gratis kan downloaden.

Aciiiiiiiid! De pH-waarde of zuurtegraad ligt inderdaad tamelijk hoog in deze eindplaat. Kundalini werkt een knappe set af die bij ons absoluut geen hoge zuurtegraad achterlaat op ons humeur.

Tracklist

 • 1) Terranova & Stereo MC's - Tell Me Why (Danny Daze remix)
 • 2) DJ Boris - Can You Hear Me (Enrico Sangiuliano remix)
 • 3) ANNA - Where Are You Now
 • 4) D-Nox, Victor Ruiz & Alex Stein - Easy Riders
 • 5) Jel Ford - Overcast
 • 6) Mark Broom - Involver
 • 7) David Temessi - Berghain
 • 8) Maxime Dangles - Ventricule
 • 9) Petter B - Roots Pt.2
 • 10) Kundalini - ID (work in progress)
 • 11) Niereich, Hackler & Kuch - Do You Read Me
 • 12) Miss Sunshine - MS001 (Flug remix)
 • 13) M.I.T.A. - Overview (Paul Mac remix)
 • 14) Robert S (PT) - Laugh Out
 • 15) Deafman - pH (Kundalini remix)
Ontdek meer...Fuzzbox
Artiesten in dit artikel